Lagbanner
Påskbergsvallen, 2024-09-22 15:00

Varbergs BoIS - Brage
0 - 1

Krönika: nu blir "Hansen-effekten" synad?
Allt börjar kännas som vanligt igen.

Krönika: nu blir "Hansen-effekten" synad?

Varbergs BoIS fortsatt kvar i skiten.

Efter att ha noterat i mitt tycke lite märkliga tendenser i Roar Hansens laguttagningar senaste veckan ville jag i god tid uttrycka mina farhågor inför dagens match mot Brage, innan vi så att säga satt med facit i hand. Jag ska förstås inte påstå att matchutvecklingen blev som jag på förhand befarade för det vore att ljuga. Min farhåga låg snarare i vad som skulle hända OM matchutvecklingen blev precis som den nu blev. Så vad hade vi då att kasta in för att vända den ledning som Brage tillskansade sig i matchminut 69? Jo, Oliver Alfonsi och Marc Tokich! Samtidigt som Roar Hansen valde att plocka bort båda de forwards som startade matchen och också var de enda tillgängliga

Man kan så klart hävda att den här matchen kunde gått helt annorlunda om Varbergs BoIS förvaltat någon av de tre klara chanser man skapade i första halvlek. Men då måste beaktas att utfallet också kunde blivit annorlunda med vår bäste avslutare på planen. Men Alexander Johansson är uppenbarligen inte någon favorit hos Roar Hansen längre och, vilket jag kom på vid lite närmare analys av de senaste matcherna, hade troligen inte startat mot Oddevold heller om Nyarko varit tillgänglig. För Roar verkar vara en tränare som prioriterar inställning framför spetskompetens i de straffområden där matcherna ofta avgörs. Men hur det är med den där inställningen kan man faktiskt fundera över som spelet såg ut i början av andra halvlek då vi blev totalt överkörda av Brage. Det är också märkligt hur laget återigen kan tappa så efter paus? Och var båda anfallarna Yusuy och Nyarko så slut att ingen av dem kunde fortsätta när vi jagade kvittering? 

Något som sammanfaller med de senaste matchernas mindre bra resultat är också att Roar ruckat på innermittfältsparet Edlund/Tranberg som var gjutna under hans succéartade start i Varberg. Nu är det istället nygamle Erion Sadiku som är gjuten där medan Robin Tranberg för andra matchen i rad fick gnugga bänk. Samme Tranberg som Playmaker AI:s analytiker Igor Krulj lyft fram som den spelare som verkligen fått en nytändning under Roar Hansen. 

Årets kanske viktigaste perioder med tre matcher på en dryg vecka och två direkta bottenkonkurrenter slutade med en sketen poäng för Varbergs BoIS. Från hysterisk formtopp till laget som bottengäng och absoluta formdippare vänder sina trender mot. Det där landslagsuppehållet verkar ha kommit alldeles särskilt olägligt. Eller om det är nu den där “Hansen-effekten” verkligen blir synad?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-09-22 20:37:14
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS