Lagbanner
Krönika: superettan ingen dagisverksamhet!
Fortsatt debatterad.

Krönika: superettan ingen dagisverksamhet!

Dags att börja titta i tabellen.

Det var en nästan rörande överensstämmelse med mina egna synpunkter i HN:s senaste avsnitt av Fotbollsstudion. Men där Alexander Johansson varit den främsta käpphästen för mig tyckte Igor Krulj att Robin Tranbergs frånvaro i startelvan på sistone varit det mest anmärkningsvärda. Men jag är helt enig i frågan att om Roar Hansen menar att varje match sedan hans ankomst varit att betrakta som en “final” så ska också spelarna med flest matchavgörande egenskaper spela. Och Krulj har en relevant synpunkt gällande att under match kan helt andra situationer uppstå jämfört med ett vanligt träningspass. Då är det också viktigt att ha spelare som kan ta tillvara på dessa. 

I frågan om Alexander Johanssons frånvaro senast drog Krulj precis som jag en parallell till den infekterade “Hugo Larsson gate” för några veckor sedan. Nu kommunicerade BoIS efter matchen att Johansson varit sjuk men det är märkligt att detta i så fall inte framgick på förhand för att undvika spekulationer. Och om det nu är så att det ligger något annat bakom så är inte frågan särskilt bra hanterad vilket även Igor Krulj var inne på. Johansson kom på lån som vår mest meriterade anfallare och förväntade sig troligen speltid vilket så klart inte kan garanteras. Men när han då även presterat och varit vår bäste målskytt måste det så klart skapa tvivel hos honom. 

Precis som Tobias Linderoth och många andra tränare vill inte Roar Hansen bry sig om tabellen eller nu senast “trender”. Personligen kan jag bli rätt trött på den typen av “skyddande” och att man alltid bara ska glömma och blicka framåt mot nästa match. Givetvis är det korrekt att det som varit inte kan påverkas i efterhand men för att kunna påverka framåt borde en gedigen analys av de senaste prestationerna vara på sin plats. 

Och hur mycket man än inte vill titta i den där tabellen så är det den som kommer att avgöra om Varbergs BoIS fortsatt är ett elitlag (nej division 1 är inte “elit” för mig) jubileumsåret 2025. För precis som Roar inte är någon dagisfröken så är superettan inte någon dagisverksamhet där resultaten inte räknas. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-09-25 12:15:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS