Lagbanner
Krönika: Varberg har hittat sin "farsan Baloo"
Go Baloo!

Krönika: Varberg har hittat sin "farsan Baloo"

Och det kommer mera.

Jag hade länge funderat på vem som skulle bli "farsan Baloo" i år bland Varbergs alla gröngölingar. Men så dök han upp från ingenstans. 199 cm Robin Simovic från norska ODD med fem år i japan och allsvenska säsonger i HIF på meritlistan. Joakim Persson har därmed hittat årets "Barny", en speciallösning med en f d adept som ska ge en annan stadga och rutin till det här unga laget. Och kanske framför allt SPETS och tyngd framåt. 

Den ende som lär beklaga sig är väl Simon Karlsson Adjei, för Persson lär ju knappast spela med två fyrtorn därframme. Och det är i och för sig synd att kanske inte få se så mycket av vad Adjei kunnat uträtta i Allsvenskan. Men samtidigt är det förståeligt att BoIS bryter det sedvanliga värvningsmönstret när man får chansen att knyta till sig en spelare av Robin Simovics kaliber i vad som måste vara den mest meriterade värvningen i klubbens historia?  

Med värvningen visar Varbergs BoIS också att man trots allt har en lite högre ambition än att bara "vara ett elitlag" - om nu någon trodde något annat. Visst fasen vill man på allvar vara med och slåss om det i år också! Och Robin Simovic ska heller inte vara en av de 2-3 potentiella värvningar som "sitter fast i utlandet" på grund av pandemin om jag förstått saken rätt. 

Så det kommer mera. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-02-16 19:58:09
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS