Lagbanner
Krönika: varför ska Varbergs BoIS INTE sälja Luke Le Roux i sommar?
"På tok för bra för allsvenskan" enligt Joakim Persson.

Krönika: varför ska Varbergs BoIS INTE sälja Luke Le Roux i sommar?

Eller gör vi ett allvarligt menat försök att stanna i kvar allsvenskan?

Varbergs Bois har inga planer på att släppa sin stjärnspelare Luke Le Roux under sommarens övergångsfönster.
– Rent sportsligt är det inte försvarbart att släppa honom i det här läget, säger Joakim Persson till Hallands Nyheter. 

Personligen har jag börjat tänka i rakt motsatta banor. För om nu ändå strategin är överordnad att Varbergs BoIS stannar kvar i allsvenskan, varför ska vi då inte försöka få in åtminstone lite pengar för en Luke Le Roux med utgående kontrakt? Grejen är ju också att för fortsatt allsvensk existens kommer det inte att räcka med att behålla Le Roux om inte något vettigt i offensiv väg kommer in i sommar. Och med Edmilson Santos från spanska femte-divisionen som hetaste spår i nuläget känns det rätt oklart vad BoIS egentligen håller på med. 

En mer etablerad spelare på lån eller korttidskontrakt för att inte riskera ekonomin föreslår Micke Tingblad i dagens avsnitt av podcasten Tuttosvenskan. Och ja, jag har aldrig riktigt förstått det där, varför man kan värva tre spelare med en månadslön på 35 000 men inte ta in en kvalitetsspelare för säg 100 000 i månaden? Åtminstone för en kortare tid, om det nu är så att föreningen inte vill rucka på en etablerad lönestruktur. Och spelare som eventuellt skulle ha synpunkter på det är väl då också redo att få en sänkt månadslön i superettan? 

Sebastian Andersson skulle kunna vara en sådan lösning på kortare sikt för att rädda ett allsvenskt kontrakt. Och precis som jag spekulerade lite i för ett tag sedan så har nu också flera allsvenska klubbar ställt sig tveksamma till Andersson just på grund av hans skadehistorik. Något som skulle kunna öppna upp för Perssons tidigare adept till Varbergs BoIS?

Men oavsett vilket namn som kan vara aktuellt: antingen gör klubben ett allvarligt menat försök att stanna kvar i allsvenskan, annars kan man lika gärna fortsätta spara och försöka casha in pengarna. 


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-06-25 16:55:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS