Lagbanner
Örjans Vall, 2023-07-29 20:00

Halmstads BK - Varbergs BoIS
0 - 5

Kungarna av Halland!
Varbergs spelare firar efter matchen.

Kungarna av Halland!

Ikväll bara njuter vi.

Varbergs BoIS krossade Halmstads Bollklubb  med 5-0 i derbyt Örjans vall - i en match där i princip allt gick de grönsvartas väg. 

Men kanske var resultatet ändå inte så oväntat? I veckan har ju Hallandsposten publicerat en artikel med andemeningen att HBK faktiskt borde släppt in betydligt fler mål än vad man gjort hittills. Och i Fotbollskanalens spelanalys gick bland annat att läsa att Halmstads framgångar hittills främst varit frukten av en stark spelartrupp snarare än att Magnus Haglund satt någon större spelmässig prägel på laget.

Varberg fick klara sig utan sina senaste nyförvärv Mads Borschers och Krisftoffer Hoven som inte var spelklara. Men vad gjorde det! 

Efter en trevande inledning där HBK hade initiativet bjöd Malkolm Nilsson Säfqvist på en riktig prakttavla efter Robin Tranbergs skott. Luke Le Roux placerade kyligt in 0-2 och Elton Jr ökade på till 3-0 med ett skott i krysset. På stopptid i första halvlek kunde brasilianaren sedan göra sitt andra mål för kvällen efter att ha blivit frispelad av Dion Krasniqi

Andra halvlek präglades av en ganska tafatt HBK-press innan Oliver Stanisic kunde öka på till 0-5 efter en hörna! Därmed fick Stanisic en gruvlig revansch och ett betydligt trevligare avslut än på vårens derby då han gjorde det avgörande självmålet.

På det hela taget gjorde BoIS en formidabel insats och med kvällens resultat är det inte svårt att utse Varbergs BoIS till årets kungar av Halland - hur serien än slutar. 

Den 7 augusti väntar Mjällby hemma för BoIS men det är som man brukar säga - en helt annan historia. 

Ikväll bara njuter vi. 

Red. Boisabagen2023-07-29 23:35:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS