Lagbanner
Mannen från norr
Gustav i BoIS-tröjan.

Mannen från norr

Redaktionen tog en koll på läget för Gustav Nordh som varit utlånad till Gefle IF under hösten.

Gustav Nordh anslöt till BoIS från Div 1-laget Team TG i vintras. Den unge, offensive norrlänningen (moderklubb Piteå) hade en hel del förväntningar på sig men efter en OK försäsong med en del poäng har speltiden uteblivit i allsvenskan. Joakim Persson verkar ändå fortsatt tro på sitt nyförvärv och lånade därför ut Gustav till Gefle i norrettan i somras för att han skulle skaffa sig ytterligare erfarenhet för att förhoppningsvis kunna knipa en plats hos BoIS framöver, 

Hur har det egentligen gått för Gustav i Gefle? Boisabagen ställde frågan till någon som borde och även visade sig ha KOLL - Hugo Ådvall som driver bloggen 1888 med fokus på just Gefle IF:  

"Gustav kom hit efter sommaruppehållet och hann med att spela 13 matcher, varav 6 från start. Det blev två stycken mål, fina sådana – mot Hammarby TFF (som räddade 2-2 i slutminuten) och ledningsmålet mot Umeå FC (som dock innebar en förlust i slutänden). Vi som följer Gefle IF har haft koll på Gustav några säsonger eftersom han var här och provspelade för oss redan inför 2019. Vi var många som därför blev glada när utlåningen blev klar, för det finns mycket fina kvalitéer i honom. 

Under hösten har han bland visat upp sina fina teknik, förmåga att utmana sina motståndare, men även en bra avslutsfot. Gustav har en fantastisk förmåga i omställningssituationer. En riktig kontringsspelare. Snabb, teknisk och med bra avslut! 

Troligen hade nog fick hans utlåning blivit mer lyckad om det inte hade varit för hans hälsoproblem. Han kände sig själv trött och orkade inte spela särskilt mycket och till slut stod det klart att han troligen hade dåliga blodvärden, järnbrist. Det var synd, för vissa stunder blev det mycket bänk för en inlåning som annars hade kunnat vara given för att spela 90 minuter. 

Ska man summera utlåning kan man därför säga att vi som följer GIF hade högre förhoppningar när utlåningen blev klar, med tanke på att vi visste vilken spelare vi fick. Men sett till hans bekymmer är det ändå en fullt skaplig höstsäsong, utan tvekan."

Tack för det, Hugo! Ja, vi får väl se vad som händer med Gustav Nordh i Varbergs BoIS framöver, men av informationen vi fått ta del av idag så känns väl inte en spikrak comeback i Joakim Perssons lagbygge som en självklarhet. Hur som helst har Gustav kontrakt med BoIS till slutet av 2023. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-12-07 18:50:02
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS