Lagbanner
Marcus Lantz aktuell för Varberg?
Lantz med Johan Elmander i ÖIS.

Marcus Lantz aktuell för Varberg?

Kan återförenas med Joakim Persson.

Enligt Twitterkontot Tränarkarusellen- om fotbollstränarna i Sverige är Marcus Lantz aktuell för att tillsammans med Joakim Persson leda Varbergs BoIS nästa säsong.

Persson och Lantz känner varandra väl, bl a sedan deras tid tillsammans som spelare i Hansa Rostock. Marcus Lantz har i år varit huvudtränare för Mjällby och med Christian Järlder som assisterande har han lett nykomlingen till en stabil mittenplacering och ett redan säkrat allsvenskt kontrakt. Lantz och Mjällby kom trots succén nyligen i "samförstånd" överens om att inte fortsätta samarbetet då man hade ”olika sätt att se på hur vårt arbetssätt ska vara för vår sportsliga organisation i framtiden".

Tidigare har Marcus Lantz även tränat Örgryte och tog klubben från Division 1 till Superettan men fick lämna under sommaren 2017 efter en tids svagare resultat. Därefter hade han hand om Koppaberg/Göteborg i damallsvenskan vilket slutade med två andraplatser och ett cupguld. Trots detta lämnade Lantz klubben under liknande premisser som i Mjällby. Men Marcus Lantz verkar också oftast gå sin egen väg och inte vara ute efter att skaffa sig vänner. 

En sådan har han ju dock i Joakim Persson - men frågan är väl bara vilken roll Marcus Lantz i så fall skulle få i Varberg där Joakim Persson som manager har en uttalad förstaroll vilket Lantz också är van att ha. Men det kan också vara ett sätt att stärka Varbergs sportsliga organisation med ytterligare gedigen fotbollskompetens (sportchef Martin Pringle ej heller att förglömma) för att på längre sikt försöka etablera BoIS i Allsvenskan?

Det får i så fall tiden utvisa. I första hand om det ligger något i ryktena om Marcus Lantz. 

Redaktör Roper2020-11-17 08:37:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS