Stora Valla, 2022-08-14 17:30

Degerfors - Varbergs BoIS
1 - 1

Mittbackslängtan: Degerfors-Varbergs BoIS 1-1
"Så länge det står 0-0 mår vi ganska gott" sa Jocke P i paus. Just här måste han ha mått som en prins!

BoIS håller stilen och fick med sig en pinne från de värmländska skogarna.

Efter alla skador och avstängningar verkade Joakim Persson ha drabbats av riktig mittbackslängtan inför matchen mot Degerfors. Trebackslinjen med Carlsson, Lindner och Stanisic kompletterades av Jon Birkfeldt som höger "vinge" på mittfältet. Från start såg vi även nyförvärvet Filipe Sissé som gjorde en fin debut och utstrålade en viss "playmaker-aura" i en central offensiv position. Sissé var också ytterst nära att bli segerskytt på slutet med en farlig nick som Alfie Whiteman gjorde en idioträddning på.

Men Varberg fick i varje fall med sig en poäng hem från de värmländska skogarna. En poäng som kanske borde varit tre men även kunde varit 0 efter en dramatisk avslutning på andra halvlek.

Robin Simovic visade klass idag med sina mottagningar, ett klassavslut i första halvlek och en mycket kylig straff fram till 0-1 efter att Robin Tranberg blivit knuffad i ryggen vid friläge i andra halvlek. Samme Tranberg skulle sedan få ett jätteläge att öka på till 0-2, helt fri efter en miss i Degerfors försvar men satte bollen rakt på målvakten. Strax efteråt kunde Degerfors kvittera efter en snabb omställning som avslutades av ett mycket bra inlägg av Gustav Granath och volley i mål av Diego Campos, ett mycket vackert fotbollsmål får trots allt erkännas.

I första halvlek hade även Oliver Stanisic en nick från nära håll som målvakten precis klarade och sett till expected goals (Xg) och offensiva lägen så var BoIS något vassare. Men det är väl inte så man känner att en pinne var något i hästväg i underkant, vi har ju faktiskt haft marginaler med oss också, inte minst mot Degerfors hemma.

Alexander Johansson ersatt en småskadad Joakim Lindner i paus (säkerhetsåtgärd) och tog Birkfeldts plats på "vingen" när denne flyttade ner i backlinjen. I året varmaste (?) match var byteskungen Joakim Persson annars oväntat passiv och gjorde inga byten förrän nye Filip Bohman (allsvensk debut) och Eliton Jr fick komma in med med drygt 80 minuter spelade. Det skulle dock inte bli någon omedelbar målsuccé för Bohman men han visade gott gry med sina löpningar som ett fint komplement till Robin Simovic. Plus i kanten idag även till Ismet Lushaku på det centrala mittfältet.

I de sista skälvande sekunderna manifesterade Jon Birkfeldt Varbergs lämpainsats med att slänga sig och täcka skott från nära håll i straffområdet. Det kunde varit 10 poäng ner till kvalstrecket vid seger idag men det hade kanske varit för bra? Lite spänning ska vi väl ändå ha i höst!

Med 19 inspelade håller i varje fall BoIS avståndet på sju pinnar ner och inte att förglömma - tre poäng mindre kvar att spela om.