Lagbanner
Boisabagen: Om en förbundskaptensfördom som kom på skam
Min kapten längst ner till höger!

Boisabagen: Om en förbundskaptensfördom som kom på skam

Eller möjligen bekräftades?

Genom att båda byta spelsystem och anfallspar kom min “förbundskaptensfördom” om Tobias Linderoth från gårdagen på skam rejält. Eller möjligen bekräftade han den genom att gå över till just 4-4-2?

Skit samma. På Norrporten Arena fick vi i varje fall se ett Varbergs BoIS som jag spelmässigt och över hela matchen tyckte gjorde sin hittills bästa prestation i serien. Trots att poängskörden stannade vid en poäng kändes det viktigt inför fortsättningen att få med sig någonting från veckans “bortaturné”. Resultatet får väl ses som rättvist vilket också får stöd av matchstatistiken.

Leo Frigell Jansson tog som väntat hand om högerbacksplatsen och gjorde mycket bra ifrån sig. För mig känns det givet att han får fortsätta där. I och med det kom även Joakim Lindner in på sin rätta plats i mitten. Med spelare på sina naturliga positioner gjorde BoIS också en betydligt stabilare försvarsinsats än tidigare . 

“Låtsas-VAR” sa Tobias Linderoth om BoIS bortdömda offsidemål i HN och visst är det jäkligt retligt att något man först trodde var mål blir bortdömt. Men oavsett vad som händer “längs vägen” är ju Kurochkin solklart offside när Dahlström slår bollen - annorlunda hade väl varit om den ursprungliga passningen kommit från en Giffare? 

Med även Marc Tokich och Diego Montiel skadade har nu Varberg 9 av totalt 22 spelare i den ordinarie A-truppen på skadelistan! Kan någon säga till Thomas Askebrand att truppen inte behöver slimmas mer nu? Nä, men allvarligt talat kan man ta sig en funderare på vad som egentligen händer i Varberg? Bra i varje fall att det är en dryg vecka till nästa match. 

Efter en knackig inledning kan konstateras att vi ändå bara är 4 poäng efter seriefavoriten Öster som efter förlusten i Sandviken nu kvitterade först på övertid mot ÖIS. Ett bra resultat för Varberg i “bägge ändar” så att säga. Surt så klart för Örgryte och deras supportar, jag kan verkligen lida med dem. Men samtidigt känns det inte som någon slump att det händer just ÖIS. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-04-28 09:04:41
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS