Lagbanner
På besök i fotbollens Fort Knox
Superstrikern Anton Liljenbäck krutar in sitt andra mål för dagen på Borås Arena!

På besök i fotbollens Fort Knox

En "kvasijournalist" på långväga uppdrag fick några ord med Jocke Persson när Varbergs BoIS vann mot Norrby.

Att ta sig in på Borås Arena blir lättare sagt än gjort. Jag har i princip gått varvet runt när jag äntligen hittar ett "hål" i staketet i denna fotbollens Fort Knox. Inne på Mediacenter är det också igenbommat och inte en själ syns. Ett par äldre män som uppenbarligen inte tillhör Norrbydelen av Borås hänvisar mig till att gå rakt in på plan nere vid ena kortsidan.

Väl på plats ser jag förre HBK-spelaren Ali Khan (numera Mak Lind) bli intervjuad i sin nuvarande roll som tränare för Norrby. Och för en som aldrig tidigare varit inne på innerplanen är Borås Arena ändå en ganska mäktig upplevelse med sina höga läktare.

Jag får till slut syn på en kvinna i Norrbymundering som försöker påkalla säkerhetschefen Björns uppmärksamhet på andra sidan planen. När Björn till slut kommer visar det sig så klart att jag inte står med på någon "medialista" men det löser sig till slut. Väl uppe på pressläktaren sitter ett gäng som ser ut att hellre vilja spendera lördagen någon annanstans. Själv känner jag mig som ideellt arbetande priviligerad att får vara här - och det är väl också av den anledningen jag precis kört 26 mil från Skåne. 

Varbergs BoIS får en pangstart när Anton Liljenbäck dundrar in 0-1 på volley redan efter 4 minuter. Första 20 minuterna består sedan av ett massivt tryck från BoIS som fullständigt kör över Borås blåvita stolthet, dock utan att skapa jättemånga målchanser. 

Därefter jämnar spelet ut sig något och Norrby sticker upp allt mer. 1-1 kommer efter ett inspel från högerkanten där jag kanske tycker att August Strömberg kunde varit lite snabbare med att bryta bollbanan. Sista 10 minuterna får BoIS åter bättre tag i spelet och dominerar matchbilden.

Mina reflektioner i paus är att Albin Mörfelt inte känts lika lyckosam som tidigare och de Brito varit aktiv men inte fått ut så mycket och slarvat med de avgörande passningarna. Även om det ska tilläggas att 0-1 målet var frukten av ett inlägg från just de Brito som sedan nickskarvades fram till Liljenbäck. 

Norrby börjar andra halvan bra och får sitt 2-1 mål bortdömt för offside vilket såg tveksamt ut i efterhand. Även Bubacarr Jobe har ett bra läge innan matchen går in i en period av mer stiltje. Albin Winbo har kommit in för "nye" Albert Ejupi i paus och ser taggad ut från start.  Men BoIS har fortsatt svårt att skapa så mycket och jag funderar på om inte ett mer djupledslöpande forwardsalternativ skulle behövas som komplement till bjässarna Simovic och Karlsson Adjei. 

Den som ska vända matchen till Varbergs fördel är dock någon helt annan. Victor Karlsson kommer in på mitten och sätter högsta fart från start. Efter bara ett par minuter har han spelat fram Karlsson Adjei till 1-2 efter en rusch på vänsterkanten. En stund senare hittar han in till Anton Lijenbäck som dundrar in sitt andra (!) mål för dagen. Victor Karlsson blir en riktig injektion och killen som ifjol spelade Division 2-fotboll i Onsala går från klarhet till klarhet! Från 30 meter skjuter sedan Joakim Lindner en frispark klockrent i stolpen men matchen slutar 3-1 till BoIS. 

Efter match dundrar etablerad media ut på plan och haffar sina intervjuobjekt. Själv förhåller förhåller jag mig lite mer passiv, inte riktigt van eller direkt fullpumpad med självförtroende i min roll som "kvasijournalist". Jag ger mig dock fan på att jag ska få några ord med Joakim Persson och efter att ha väntat en bra stund tar jag min chans. 

Persson är nöjd med helheten och tycker att bitarna allt mer börjar falla på plats. Kanske framför allt med tanke på att flera spelare fortfarande är indisponibla (Mensah, Krezic, Madjer) och två nyförvärv ännu inte är på plats. Även André Boman nämns, en spelare som Jocke tycker "kanske var vår allra bästa" under de inledande matcherna. 
-Jag tycker Simon Karlsson Adjei tagit stora steg, vilka avslut han har idag! Äv de Brito är gedigen och har kvalitet på grejorna överlag. Albin Mörfelt gör det fortsatt bra och sedan..Viktor Karlsson! 

Jag håller med om att Karlsson var dagens stora behållning och delger sedan min fundering om ett mer djupledslöpande forwardsalternativ. Persson fryser till och börjar blicka ut över planen och jag hinner tänka att jag kanske precis ställt jordens mest korkade fråga? Det visar sig dock att några spelare dröjt sig kvar vid ena målet och Persson försöker påkalla deras uppmärksamhet - det är ju snart dags för hemfärd! Därefter vänder han åter blicken mot mig och blinkar till:- Jo men det kan ju snart vara något på gång!

Att jag snart ska påbörja hemfärden till Skåne väcker "helsingborgaren" Perssons nyfikenhet. Det visar sig att att han lirat en hel del boll på planerna bara några hundra meter ifrån där jag bor och för den delen - även minigolf. Annars är han väldigt förtjust över klipporna i Varberg nere vid strandpromenaden - något jag själv kan skriva under på att jag verkligen saknar. 

Slutintrycket blir att Varbergs BoIS tagit ytterligare ett steg i rätt riktning mot allsvensk premiär och att en förväntad startelva mer och mer börjar ta form. Defensiven känns fortsatt stabil och offensivt löste det sig också till slut även denna dag. 

Det är allt tur att han har en "bred" trupp att förlita sig på den där Joakim Persson!







 




 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-03-14 10:29:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS