Lagbanner
Boisabagen: Premier League - men inga liknelser i övrigt tack
Boisabagen - mer än bara BoIS.

Boisabagen: Premier League - men inga liknelser i övrigt tack

Eller det här kan bara gå åt helvete?

"Här är Varbergs hemliga vapen från Premier League" utropar Hallands Nyheters rubrik och jag kan inte få annat än ångestfyllda flashbacks.

Flashbacks från 2019 då Halmstads Bollklubb skulle storsatsa mot en allsvensk återkomst genom den okonventionella metoden att anställa den från Premier League meriterade Keith Millen som assisterande bollplank åt sin orutinerade huvudtränare Igor Krulj.

Ett experiment som parkerade Halmstad på en jumboplats i superettan innan Krulj fick sparken i maj månad men där Halmstad till slut redde upp det hela till en slutlig sjätteplats under Magnus Haglunds ledning. Och med Millen kvar som assisterande tränare säsongen ut ska tilläggas.

Året därpå plockades Millen in som huvudtränare hos ÖIS av den då nytillträdde sportchefen (en viss Igor Krulj) men fick till slut sparken av klubben efter 5 raka förluster under hösten, bland annat mot div 3.laget Lödde. 

Varbergs "premier league-satsning" består i den nyrekryterade idrottspsykologiske rådgivaren Andreas Ivarsson som bland annat är vetenskaplig rådgivare åt Premier League-laget Arsenal. En rekrytering som BoIS hoppas ska hjälpa det allsvenska laget till nästa nivå, både på och utanför planen.
– Det är inget ”hokus pokus”, utan det handlar väldigt mycket om att spelarna ska ta eget ansvar för sina prestationer, mat och sömn. Gör man det behöver man inte fundera på en massa andra saker, säger Varbergs manager Joakim Persson till HN. Han räknar också skämtsamt med att det ska innebära 10 gratispoäng till Varbergs BoIS i år. 

Tanken är så klart god och en del i strategin att även "bygga laget kring laget" som jag tidigare skrivit om. Men när det slås på stora trumman med rubriker om Premier League får jag ändå svårt att undgå känslan av att det här kan ju bara gå åt helvete.

Men låt oss hoppas att det stannar där, vid just Premier League. Och utan några liknelser i övrigt.   

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-02-07 19:13:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS