Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2022-05-22 15:00

Varbergs BoIS - Degerfors
2 - 1

Röda kort och projektiler från högerkanten: Varberg-Degerfors 2-1
Segerskytt, Winbo!

Röda kort och projektiler från högerkanten: Varberg-Degerfors 2-1

Vi fortsätter det politiska temat (det är ju ändå valår) när Varbergs BoIS kan fira midsommar ovanför riksdagsspärren.

Jag var nöjd med Joakim Perssons ändringar före start. In med Des Kunst i elvan, in med Tashreeq Matthews. Här skulle det bli åka av i jakten på den första trepoängaren på en dryg månad. 

Så vad händer? En temposvag första halvlek med massor av slarv och felpass. Ett Degerfors som fyllda av självförtroende efter den senaste tiden framgångar pumpar på med ett effektivt bolltrillande. Och med dryga halvtimmen spelad: en nickskarv i Fredrik Anderssons vänstra stolpe och retur från nära håll tätt över. Strax därefter: André Boman hittar ut till årsdebutanten Gideon Mensah som från den högra sidlinjen krutar på en riktig projektil - i Mål!! Ett helt sanslöst avslut och lika oväntat som osannolikt. Vi summerar en första halvlek där BoIS ska vara väldigt glada för ledningen och att man nu återigen fått göra det viktiga första målet. 

Varberg kommer ut till andra halvlek med ett helt annat självförtroende. Man börjar få vittring på ett 2-0 mål. Därför är känslan när Tashreeq Matthews efter ett slarvigt uppspel tvingas fälla Diego Campos och får rött kort förödande. Där rök den chansen till en välbehövlig trepoängare! 

Men Jocke Persson gör sitt (även det patenterade) kvadrupelbyte och tar bland annat in Simon Karlsson Adjei istället för Alexander Johansson på topp. Ett byte som förvånar lite med tanke på att jag tycker att en löpstark Johansson borde passa bra när man ska lika på försvar med decimerat manskap. Men Karlsson Adjei skulle senare visa hur fel jag var ute. 

Degerfors Campos kvitterade till 1-1 och mörkret var på väg att på allvar sänka sig över såväl Påskbergsskogen som mitt sinne. Men Joakim Perssons byten skulle visa sig ändamålsenliga för trots sitt numerära underläge fortsatt BoIS att ställa till offensiv oreda på fasta situationer med sina basketkillar fastän det var Degerfors som styrde spelet. 

Och så mitt i den mest intensiva Degerforspressen i den sista ordinarie minuten snappar Simon Karlsson Adjei upp en svag passing på egen planhalva och tjurrusar mot mål. Upphakad av Sebastian Ohlsson får han iväg ett avslut som målvakten klarar men Andreas Ekberg halar för andra gången idag upp det röda kortet och det är frispark för Varberg. 

I första halvlek såg jag Albin Winbo sprida bollar som den värste gödselspridare från Spannarp utanför Tvååker och nu står samme Winbo med bollen vid fötterna. Karlsson Adjei fintar, Birkfeldt med flera hoppar undan och nämnde Winbo dunkar in 2-1 i nittioandra med sin vänster. Det är vackert och euforin är total när Varbergs BoIS får tillbaka lite av det som möjligen gått emot under våren på hemmaplan.

Och med elva inspelade poäng kan vi redan nu konstatera att Varbergs BoIS kommer att kunna fira midsommar ovanför riksdagsspärren,  .   

Matchstatistik

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-05-22 19:36:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS