Lagbanner
Silly season 20/21: Varbergs BoIS värvar två sydafrikanska spelare!

Silly season 20/21: Varbergs BoIS värvar två sydafrikanska spelare!

Redaktionens koll på silly season och truppläget i BoIS.

30 mars
Så är äntligen vinterns två sista (?) nyförvärv klara! Vi kan checka av mittbacken/defensive mittfältaren Dean Salomons men däremot stämde inte de uppgifter som tidigare cirkulerat om Leo Thetani. Istället är det 25-årige anfallaren Ryan Moon som ansluter från FC Stellenbosch i den sydafrikanska högstaligan. Vi ber att få återkomma med ytterligare info. Se även BoIS hemsida. Spelarna har skrivit på kontrakt t o m säsongen 2024. 

23 mars
BoIS skriver nu på sin hemsida att det är bekräftat att Rasmus Cronvall lånas ut till Tvååkers IF i Division 1 under vårsäsongen.
Enligt Fotbolldirekt.com har Varbergs BoIS blnadat sig i kampen om Örebros anfallare Erik Björndahl, 30, som får begränsat med speltid i Närkeklubben. Även Västerås SK är intresserade av Björndahl. 

18 mars

Enligt Hallands Nyheter var Norrköpings scout Stig Thorbjörnsen på plats igår när BoIS mötte Jänköpings Södra på Håstens IP. På reporter Ludwig Billengrens fråga om vem han spanar på är dock Thorbjörnsen ganska kryptisk. Men klart är att klubben fortfarande letar efter en vänster wingback till sitt 3-4-3 system och att dessa inte växer på träd. Så sista ordet gällande Adama Fofana är tyvärr nog inte sagt. 

15 mars

  • Boisabagen initierade Sydafrikaspåret, Micke Tingblad följde det på Twitter och nu "bekräftar" självaste "Disco" Kristoffersson att spelarna som snart ska landa i Varberg troligen är sydafrikanerna Dean Solomons och Leo Thetani. Enligt SportExpressen har Solomons tillhört Ajax U21-lag men har varit bosman sedan i somras. Solomons har gjort en A-landskamp för Sydafrikas U20-landslag. Kopplingen finns där gällande Solomons då han har samma agentfirma som Luke Le Roux som kom till Varberg för drygt ett år sedan. Ett annat namn som figurerat är Leo Thethani. Han är främst högerytter men kan även spela som striker/anfallare.
  • Det är nu klart att Alexander Johansson lånas ut till Brage fram till sommare skriver BoIS på sin hemsida. 
13 mars
BoIS offensive spelare Alexander Johansson ska vara nära en utlåning vilket Hallands Nyheter skrev om igår. Uppgifter även till Boisabagengör gällande att Brage e lage som det rör sig om. 
 
2 mars

Varbergs BoIS skriver på sin hemsida att målvaktstalangen Viktor Dryselius (född 2003) har signerat ett A-lagskontrakt som gäller till och med 2022. Joakim Persson kommenterar:
-Han har gjort det bra i träning under januari och februari och vi hoppas han kommer fortsätta utvecklas de kommande två åren. Det är viktigt att han jobbar med sin fysik för att kompensera att han kanske inte kommer bli den längsta målvakten. Nu är det upp till honom att ta vara på tiden så får vi se vart det landar. Han har redan kommit väldigt långt när det gäller sin teknik och spelet med fötterna.

26 februari
Nu är det klart att Hammarbys vänsterback Jean Carlos de Brito ansluter till Varbergs BoIS. 25-åringen har skrivit på ett treårs-kontrakt och Joakim Persson är nöjd med värvningen och säger till Hallands Nyheter:

– Jag ser honom som en flexibel spelare som kan spela vänsterback, vänster wingback, vänster innerback, balansspelare på mitten och även som en offensiv tia. Det är en väldigt allround spelare med bra storlek, fart och teknik. Han har fin spelförståelse, säger Persson och fortsätter:
– Jag tror att han kommer smälta in väldigt bra. För mig känns det som en jackpott att vi får möjlighet att hämta in en så kvalitativ spelare, som någonstans hamnade lite fel i Hammarby. Jag tror väldigt mycket på honom och jag tror att han kommer att tillföra Varbergs Bois extremt mycket redan det här året.

16 februari
Daniel Kristoffersson på SportExpressen skriver att Varberg är överens med Hammarbys vänsterback Jean-Carlos de Brito och värvningen väntas bli officiell inom kort. Den 25-åreige brassen har i år varit utånad till Åbo i finska ligan och tidigare IK Frej. 
Tidigare Helsingborgs-anfallaren Robin Simovic ansluter till Varbergs BoIS och har skrivit på för säsongen 2021 med option på ytterligare 1 år. Efter sejouren i HIF har Simovic varit fem år i Japanska ligan och kommer närmast från spel i norska Odds BK där han stod för 2 mål och 2 assist på 6 starter och 7 inhopp. Simovic slog igenom i Superettan hos Ängelholms FF under just Joakim Persson då han gjorde 17 mål säsongen 2012. 
Alibek Aliev har klart med ny klubb. BoIS tidigare anfallare har skrivit på för Trollhättan i Division 1. 

8 februari
Adama Fofanas övergång till IFK Norrköping är avblåst skriver Hallands Nyheter. Spelaren kommer inte överens med klubben om de personliga delarna i sitt kontrakt. Förhandlingarna kan dock komma att återupptas igen säger Joakim Persson när "Norrköping vet vem det är som styr" där han syftar på den turbulensa situationen i klubben. Men ju längre tiden går desto dyrare blir det ju avslutar Persson med tanke på att en ersättare måste in. 
BoIS tidigare målvakt Albin Svensson har nu klart med ny klubb - Division 1 laget Umeå värvar Svensson skriver Fotbollstransfers.com. 

5 februari
Det är nu klart att Gustaf Norlin lämnat Varberg för Göteborg som presenterat spelaren på sin hemsida. Norlin har skrivit kontrakt med IFK till och med 2024.

4 februari
Enligt GT är Varbergs succéman från ifjol Gustaf Norlin bara detaljer från en överenskommelse med IFK Göteborg och väntas presenteras inom kort. Norlin förlängde nyligen sitt kontrakt med BoIS till 2020 så klubben lär i varje fall inte gå lottlösa. 

3 februari
IFK Norrköpings presentation av Adama Fofana dröjer och nu spekulerar Expressens podcast Disco & Noa om att Norrköping är angelägna om att lösa en mittback först. Lite märkligt med tanke på att det förra veckan ska ha varit en "done deal" vilket dock Varberg förnekade. Kan det till och med vara så att affären inte blir av?

1 februari
Häromveckan ryktades om att mittbacken Oliver Stanisic var på gång till BoIS från Örgryte. Nu skriver Varberg på sin hemsida att mittbacken är klar och har signerat ett tvåårskontrakt. 
Då var det klart att Erion Sadiku lämnar Varberg för FC Genoa i italienska Serie A skriver Hallands Nyheter. Övergången ger inga jättesummor i nuläget men på sikt kan det bli bra kommenterar Joakim Persson övergången. Den nyblivne 19-åringen Sadiku kommer till en början att tillhöra Genoas U19-lag. 

26 januari
Varberg bryter kontraktet med defensive mittfältaren Samuel Monday skriver Hallands Nyheter. Monday som tidigare representerat bl a HIF och Landskrona BoIS i Sverige kom närmast från den vietnamesiska ligan men fick bara spela 117 minuer i årets allsvenska för BoIS. Joakim Persson säger att bägge parter är nöjda med lösningen. 

25 januari
Enligt SportExpressens Daniel Kristoffersson är nu Varberg och Norrköping överens om en övergångssumma för Adama Fofana och spelare förväntas bli presenterad av IFK under veckan som kommer. Enligt Simon Carlsson på HN säger dock BoIS ledning att man ännu INTE är helt överens. 

22 januari
Det har tidigare ryktats om allsvenskt intresse för Varbergs ytterback Adama Fofana. Nu skriver Hallands Nyheter att BoIS ligger i förhandlingar med Norrköping om en försäljning. Joakim Persson bekräftar att slutförhandlingar pågår med en allsvensk klubb. Fofana har kontrakt med BoIS över 2021. 

21 januari
Varbergs mittfältare Erion Sadiku är nära en övergång till italienska Genoa i Serie A skriver Hallands Nyheter. Sadiku, som fyller 19 år iövermorgon, är i ett första skede tänkt att ingå i Genoas U19 lag. Sadiku ska i helgen åka till Genoa för att genomgå läkarundersökning och bekanta sig med klubbenenligt HN. Joakim Persson vill inte kommentera uppgifterna. Erion Sadiku har kontrakt med Varberg över 2022. 
Jesper Modig har nu officiellt presenterats av Trelleborgs FF- 

20 janua
Tidigare BoIS-spelaren Oliver Stanisic får inte förlängt med Örgryte meddelade klubben tidigare idag på sin hemsida. Ett besked som ändå förvånade en del i ÖIS-led vad man kunde läsa sig till. Kanske har det sin förklaring i att Stanisic skrivit på för en återkomst i BoIS? Det är i varje fall vad Göteborgstidningen (GT) uppger under eftermiddagen. Joakim Persson har inga kommentarer att ge när Hallands Nyheter stämmer av. Men nog låter Stanisic som en trolig ersättare till flyktade mittbacken Jesper Modig - som inom kort kommer att presenteras för Trelleborgs FF skriver nu HN:s Simon Carlsson på Twitter. 

11 januari 
BoIS värvar 19-årige mittfältaren Victor Karlsson från Division 2 klubben Onsala BK. En spelare som trivs bäst i en offensiv roll och spelat seniorfotboll sedan 15 års ålder. Tränare Joakim Persson är spänd på att se om Karlsson kan ta klivet redan i år eller behöver ett års spel i Tvååker först för att bli redo. Victor Karlsson har skrivit på för tre år.

19-årige mittfältaren Liam Munther har förlängt sitt kontrakt med BoIS över 2021 skriver boisfc.nu. Munther som mest spelat i tidigare samarbetsklubben Varbergs GIF får under säsongen möjlighet att visa sin kapacitet under en planerad utlåning till Tvååker i Division 1. Med sikte på att sedan på allvar konkurrera om en plats i BoIS A-lag. Samtidigt skriver HN:s sportchef Simon Carlsson på Twitter om att Albert Ejupi kan vara på väg till Helsingborgs IF i Superettan.

Försvararen Sebastian Möller har bestämt sig för att lägga fotbolssatsningen på is för att satsa mer på sin civila karriär och avslutar därmed sitt kontrakt med BoIS. 

7 januari
I Hallands Nyheter hintar Joakim Persson om att fler nyförvärv kan vara på väg in till Varbergs BoIS. Spelare som borde kunna tillföra "spets" till startelvan är inbokade för besiktning under januari månad. Ska vi gissa på att det rör sig om utländska spelare och att Persson fortsätter följa Sydafrikaspåret som tidigare gett fina förvärv i form av Keanin Ayer och Tashreeq Matthews? Lite mer rutin och spetskompetens kan hur som helst vara välkommet efter Astrit Selmans flytt och sedan Stojan Lukic och troligen Junes Barny lämnar. 
BoIS meddelar nu på sin hemsida att Stojan Lukic trots allt blir kvar i BoIS A-trupp. Man har enats om en lösning där Stojan är backup till August Strömberg och Philip Mårtensson och tränar med laget en gång i veckan. Tränare Joakim Persson är mycket nöjd med lösningen. Sedan får vi se hur många matcher backupen Lukic kommer att stå kommande säsong. Ifjol blev det 19.

29 december
Det blir Philip Mårtensson från Trelleborgs FF som ska utmana August Strömberg om målvaktsposten när Stojan Lukic nu lämnat. BoIS agerade snabbt när de fick reda på att spelaren var tillgänglig skriver Hallands Nyheter. Joakim Persson är nöjd med värvningen av 27-årige Mårtensson som enligt honom passar perfekt i BoIS med sitt driv och inställning och kommer att vara supertaggad över att få chansen i Allsvenskan. Philip Mårtensson har under året vaktat målet på lån i Landskrona BoIS som tog steget upp till Superettan. Han har även varit lagkamrat med Astrit Selmani i Torns IF och Selmnani tipsade BoIS om målvakten redan för något år sedan

27 december

Stojan Lukic lägger handskarna på hyllan då det civila arbetet inte längre går att kombinera med elitfotboll skriver Hallands Nyheter. Det innebär att BoIS bara har en kontrakterad målvakt inför nästa säsong och är på målvaktsjakt. Erik Dahlin i Ljungskile och Viktor Noring i Falkenberg ska finnas på radarn enligt Spelarkarusellen på Twitter. 

18 december
Enligt SportExpressen nu på morgonen  har Astrit Selmani bestämt sig för Hammarby och är i Stockholm för att göra läkarundersökning och skriva på kontraktet.

15 december
Enligt Daniel kristoffersson på Expressen är Astrit Selmani nu nära en övergång till Hammarby och väntas ta beslut inom de närmaste veckorna. Och Sveriges Discokung på sillygolvet brukar man ju kunna lita på. 

14 december
BoIS skriver nu på sin hemsida att den 24-årige anfallaren Alibek Aliev lämnar klubben när kontraktet går ut siste december. Ett ganska vänta beslut då skadedrabbade Aliev hittills inte fått fart på karriären någonstans i sina tidigare klubbar heller, bl a Örgryte och GAIS. 

11 december
Enligt Transferkarusellen på Twitter finns ännu så länge obekräftade uppgifter på att den belgiska ligaledaren Racing Genk lagt ett bud på Varbergs skyttekung Astrit Selmani. Vi följer utvecklingen.
Robin Book återvänder nu till Örebro Sporktlubb efter sin lånesejour i Varberg skriver BoIS officiella Twitterkonto. Ska vi ändå gissa på att en återkomst inte är utesluten när tränare Persson eventuellt ska spetsvärva efter nyår? Book fick ju trots allt begränsat med speltid i ÖSK. 

10 december
BoIS presenterade nyss 23-årige Jakob Lindahl, mittfältare från Div 1-laget Sylvia i Norrköping där han varit lagkapten. En spelare som kan spela både på kanten och centralt men även som wingback. -En "Philip Lahm kopia" säger tränare Joakim Persson till Hallands Nyheter. Och en spelare som täcker upp för en eventuell försäljning av Adama Fofana som har allsvenska intressenter efter sig. Själv beskriver sig Lindahl som en spelare med fart och en fin högerfot, som även jobbar hårt och har en bra spelförståelse. Han har även imponerats av BoIS som förening och arbetssättet med att satsa på lite yngre spelare underifrån de senaste åren. 
Med detta nyförvärv säger sig Joakim Persson vara nöjd med spelare in för tillfället. -Vi har några dörrar öppna (Barny och Lukic) men annars handlar det nog mest om spelare ut härnäst. Efter årsskiftet kan det bli aktuellt att komplettera med några spetsspelare in. 
BoIS meddelar nu på sin hemsida att 19-årige mittfältaren André Boman förlängt sitt kontrakt till 2023. -En spelare vi tror mycket på men som kan må bra av ett års spel i Tvååker för att växa till sig, men utvecklingen kan också gå snabbare säger tränare joakim Persson till hemsidan. 

9 december
Joakim Persson är hoppfull om att veteranmålvakten Stojan Lukic fortsätter ett år till säger han till Hallands Nyheter- Han är riktigt sugen men behöver få alla bitar på plats, jag hoppas på ett besked i slutet av veckan. För Junes Barny ser det dystrare ut om en fortsättning - Vi håller dörren öppen men han tittar främst på andra alternativ. 

4 december
Tre säsonger blev det för Albert Ejupi i BoIS men nu står det klart att han lämnar skriver Hallands Nyheter. Ejupi som är sugen på en ny utmaning följer inte med till helgens match mot Djurgården då hans kontrakt gick ut 30 november. Tidigare har han ryktats till Sirius och Örebro. 

2 december
Offensive spelaren Gustaf Norlin har överträffat förväntningarna sedan han kom från Skövde i Division 1 i år och nu förlänger BoIS hans kontrakt över säsongen 2022 skriver klubben på sin hemsida. -Vi är glada att kunna förlänga med Gustaf och ser även en stor färsäljningspotential i honom säger Joakim Persson. Norlin har i år gjort 5 mål och 4 assist sin debutsäsong i Allsvenskan. 

30 november
Efter matchen mot Malmö fick Junes Barny frågan av Hallands Nyheter om han haft dialog med Joakim Persson om en fortsättning i Varbergs BoIS efter att hans kontrakt går ut i december- 
– Vi har en öppen dialog men vi har en match kvar. Sen får vi se vad framtiden utvisar. Det brukar lösa sig för mig oavsett, säger Barny.
Mellan raderna går det väl att läsa lite att Barny, som är bosatt i Påarp utanför Helsingborg, kanske är inställd på något annat alternativ?  En förlängning med Barny borde ändå vara ganska prioriterat för han har varit bra i sin comeback till fotbollen och kan bidra med erfarenhet till BoIS många yngre spelare. Fast det är inte alls säkert att Joakim Persson tänker i de banorna när han ska formera truppen inför kommande år. 
 
27 november
I lördags skrev vi om en eventuell övergång för Montader Madjer från Östers IF ochnu är transferns helt klar skriver Hallands Nyheter. Madjer har jagats av flera klubbar, dock inte av Varberg säger Joakim Persson som istället menar att BoIS rykte om att satsa på unga spelare börjat sprida sig och spelarna istället söker sig till Varberg. Enligt Persson är Madjer, som fyller 16 till våren, redan på en nivå att han kommer att ingå i A-truppenoch han har skrivit på för tre år. Han har redan visat att han kan dominera ungdomsnivå menar Persson, eventuellt kan det bli aktuellt med en utlåning för att han ska skaffa sig seniorerfarenhet.  
   
23 november
I Hallands Nyheter svarar Joakim Persson på kontraktssituationen för ett antal spelare (se nedan).

Klara in
Dean Salomons, mb, Ajax U21
Ryan Moon,fw, FC Stellenbosch
Albert Ejupi
Viktor Dryselius, mv, U19
Jean-Carlos de Brito, yb, Hammarby
Robin Simovic, fw, Odds BK
Olver Stanisic.mb, ÖIS
Noah Johansson, b, U19
Oliver Alfonsi, mf, U19
Simon Adjei Karlsson, fw, Assyriska Turabdin
Albin Mörfelt, mf, IK Frej
Gustav Nordh, mf, Team TG FF
Montader Madjer, fw, Östers IF
Jakob Lindahl, mf/b, IF Sylvia
Philip Mårtensson, mv, Trelleborgs FF
Victor Karlsson, mf, Onsala BK

Kontraktsförlängningar
Albin Winbo, 2023
André Boman, 2023
Stojan Lukic, 2021 (backup)
Liam Munther, mf

Klara ut
Rasmus Cronvall, fw, Tvååkers IF (lån)
Alexander Johansson, fw, IK Brage (lån)
Gustaf Norlin, mf, IFK Göteborg
Astrit Selmani, fw, Hammarby
Erion Sadiku, mf, Genoa 
Jesper Modig, b,Trelleborg
Robin Book, mf, åter till ÖSK
Sebastian Nanasi, fw, åter Malmö FF
Alibek Aliev, fw, FC Trollhättan
Philip Ljung, Torns IF
Edwin Condrup, Lunds BK
Axel Pettersson, IK Oddevold
Albin Svensson, mv, Umeå FC
Samuel Monday, mf, ny klubb ej klar

Utgående kontrakt

Rykten in
Erik Björndahl, fw, ÖSK
Dean Solomons. mb, 
Leo Thethani, fw

Avskrivna rykten in

Rykten ut

Kontrakterade och tillgängliga spelare 2021

Målvakter
August Strömberg
Philip Mårtensson
Viktor Dryselius
Stojan Lukic

Försvarare 
Noah Johansson
Jon Birkfeldt, mb
Hampus Zackrisson, mb
Adama Fofana, yb
Gideon Mensah, mb
Anton Liljenbäck, yb
Joakim Lindner, mb
Jakob Lindahl, yb
Olver Stanisic.mb
Jean-Carlos de Brito, yb
Dean Salomons, mb

Mittfältare
Albert Ejupi, imf
Oliver Alfonsi
Albin Winbo, imf
Robin Tranberg, imf
Luke Le Roux, imf
Tashreeq Matthews, ymf
Keanin Ayer, ymf
Albin Mörfelt, imf
Gustav Nordh, ymf
Montader Madjer, ymf
André Boman, imf
Liam Munther
Victor Karlsson

Forwards
Robin Simovic
Daniel Krezic
Simon Adjei Karlsson
Ryan Moon

Red. Boisabagen2021-03-30 13:58:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS