Lagbanner
Boisabagen: Skövde södra rustar för superettan
Kristoffer Hoven enligt centralredaktionen här på sajten. Men visst är väl det där Mads Borschers ändå? En annan i BoIS yngre garde.

Boisabagen: Skövde södra rustar för superettan

..och jag börjar verkligen gilla det.

Isak Bjrekebo (född -03), Anton Kurochkin (-03), Azeez Temitope Yusuf (-02) och Isak Vidjeskog (-04). 

Spelare som gjort det bra på denna nivån eller, som i Kurochkins fall, tillhört en storklubbs (ja även om man inte längre är ett topplag kvalar man in i den kategorin) akademi och avslutat säsongen med att ta plats i ett, visserligen ganska uselt, men ändå allsvenskt lag. 

Samtidigt unga och utvecklingsbara spelare. Jag måste säga att jag gillar sättet som “Skövde södra” verkar ta sin an den kommande säsongen på. Kryddat med lite mer rutin och en förhoppningsvis åter blommande spetskompetens hos en numera fullt frisk (?) Diego Montiel är det faktiskt så att jag börjar känna mig smått förväntansfull inför säsongsstarten. 

Kontraktet med Isak Vidjeskog är skrivet på “bara” 2 år, en indikation på att “superettans mest spännande unga spelare” inte har Varberg som slutmål kanske? Förhoppningsvis hinner han ändå uträtta storverk hos BoIS under tiden. 

Då väntar vi även på Marc Tokich, eller ska vi tolka det som att Isak Vidjeskog (som väl är lite samma spelartyp?) kom istället för honom? 

Ljungkiles Aulon Bitiqi har det varit tyst om nu ett par veckor. Enligt uppgift ska Ljungskiles tränare Erik Lund (hur har den tidigare BoIS-backen hunnit bli 35 år?) ha sagt till Bohuslänningen att inga bud har kommit in på Bitiqi. 

Men en anfallare till kan behövas, speciellt om Kristoffer Hoven försvinner eller inte bedöms hålla måttet. Dessutom klickar Bitiqi betydligt bättre i boxen om “ung och utvecklingsbar”. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-01-20 08:56:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS