Lagbanner
Sundberg: "Linderoth får göra jobbet själv"
Tidigare boisaren Daniel Krezic, nu i Oddevold.

Sundberg: "Linderoth får göra jobbet själv"

Inför morgondagens rysare fick redaktionen ett "snack" med Oddevold-supportern Andreas Sundberg, även reporter på TV4/Fotbollskanalen.

IK Oddevold har väl spelat allsvenskt typ 1996 om jag minns rätt? Men igår hörde jag att man så sent som säsongen 2021 var nere i division 2, vad är det som gjort att laget vänt uppåt under de senaste åren?
- Jag har inte riktigt den inblicken, men utifrån och när jag pratar med folk så ser det ut som att klubben har fått bra träff på sportchef Mats Winblad och klubbchef Daniel Wilhelmsson, och framför allt på tränarteamet med Rikard Nilsson i spetsen. Och under några år när det inte gick så bra så var känslan att man inte hade så många spelare med lokal anknytning. Nu känns det mer sunt med fler spelare från Uddevalla och närområdet, vilket gör att folk hellre vill komma och titta på matcherna. Att Liridon Kalludra flyttade hem till Uddevalla var väldigt viktigt för Oddevold.
 
Du har själv en bakgrund som elitspelare, även i Oddevold? 
- Jag började spela fotboll i Oddevold som knatte och var i ungdomslagen och juniorlaget. Jag gjorde några matcher i reservlaget samma år som Oddevold gick upp i allsvenskan eller så var det när de var i allsvenskan, minns inte helt. Då var A-laget bra och jag räckte inte till för att ta en plats där. Så i A-trupp var jag i andra klubbar, som IFK Uddevalla och Ljungskile.

12 inspelade poäng hittills och en sjätteplats i serien som nykomling, vad anser du ligger bakom lagets framgång?
- Jag vill komma tillbaka till svaret på den första frågan med de tre personerna som klubben har fått bra träff på, framför allt tränaren Rikard Nilsson. Klubben och laget känns redo för superettan. Men det är en jämn serie där lagen kan slå varandra. Så det gäller att vara ödmjuk och fortsätta utveckla sin idé för att etablera sig i serien.

Vad skulle du säga är lagets spelsätt/spelidé?
- En spelande fotboll. Bara för att man är nykomling så backar man inte hem för att bara försöka stänga igen. Av det jag har sett så vill man spela sig igenom motståndarnas lagdelar. Jag såg 0-0-matchen mot Skövde och 0-3-förlusten mot Öster. Mot Skövde spelade Oddevold jättebra och var det klart bästa laget, men var inte effektiva. Borta mot Öster blev det lite för naivt och då klarade man inte av skickliga spelare som Adam Bergmark Wiberg

Tidigare Varbergsanfallaren Assad Al Hamlawi har börjat säsongen till synes starkt med 3 mål och 1 assist hittills, hur har han sett ut i spelet?
- Han har varit viktigt och avgjort mot Trelleborg och Gefle. Han borde nog ha satt dit den mot Skövde också. Men det är en målskytt som är farlig i straffområdet.

Några andra spelare Varberg ska se upp med imorgon?
- Det är det. Men Tobias Linderoth ska inte få någon hjälp. Han får göra jobbet själv.

Vad tror du om morgondagens match? 
- Jag är förvånad över att Varberg ligger i botten. Tycker att deras trupp är bättre än så. Med tanke på hemmaplan och att man har spelare med erfarenhet av större matcher än vad de flesta i Oddevold har så får Varberg vara favorit. Om jag ska gissa resultat så blir det 1-1.

 

Red. Boisabagen2024-05-22 12:16:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS