Lagbanner
Tredubblad hyra för Varbergs BoIS
Gamla fina Påskbergsvallen.

Tredubblad hyra för Varbergs BoIS

Förhandlingen med kommunen klar.

Idag har beslutats att Varbergs kommun höjer hyran för Påskbergsvallen med ca en miljon kronor till 1,5 miljoner per år skriver Hallands Nyheter. Arenan som snart byter namn till Varberg Energi Arena kommer att rustas upp för ca 41 miljoner kronor de kommande åren.

Arbetet med att anpassa arenan efter Fotbollsförbundets krav genomförs i två etapper. Etapp 1 innebär bl. a att ett ledningsrum med överblick över hela arenan byggs längst upp på huvudläktaren och att kameror som täcker hela området installeras. Den första etappen är nu i full gång och allt ska flyta på enligt plan. Sedan är det upp till förbundet att avgöra om arenan får dispens vid besiktningen som kommer att göras i slutet på mars eller början av april. I etapp 2 ska bl. a dagens ståplatsläktare byggas om till en sittplatsläktare. Efter avstämning med SvFF har beslutats att inte prioritera detta till denna säsong (källa: HN).

En så stor hyreshöjning är så klart kännbar för en förening som BoIS med begränsade ekonomiska resurser och man kan fundera på vad effekten blir om laget redan nästa säsong är tillbaka i Superettan? Namnbytet till Varberg Energi Arena kommer dock att innebära ett ekonomiskt tillskott på 650 000 kronor per år under den kommande treårsperioden.

Red.2020-03-10 17:17:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS