Lagbanner
Varberg Energi Arena byggs ut med 2 100 sittplatser
Östra stå ska bort!

Varberg Energi Arena byggs ut med 2 100 sittplatser

Men i förlängningen måste målet vara en helt ny arena.

Varberg Energi Arena byggs om till hösten och utökas med 2 100 sittplatser som ska byggas där den östra ståplatsläktaren finns idag. Allt för att uppfylla fotbollsförbundets krav på minst 3 000 sittplatser. Det är byggföretaget Serneke som också är en av klubben sponsorer som vunnit upphandlingen skriver Hallands Nyheter. 

Vid det första första upphandlingsförfarandet fick Varbergs Fastighets AB inte in några anbud och upphandlingen fick avbrytas.Därefter verkar man ha övegått i ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering när frågan ställdes till intressenterna på nytt. Byggprojektledaren Fredrik Sundvisson till HN på frågan om han var orolig: 
-Aldrig någonsin. Jag fick svar direkt när jag ställde frågan till de som hämtat dokumentet och fick svar med en gång. Jag ville bara göra allt på rätt sätt.

Byggnationen ska påbörjas i september och vara klar våren 2023. Fyra av Varbergs Bois hemmamatcher, mot AIK, Häcken, Elfsborg och Malmö FF drabbas av byggnationen, men Sundvisson tror inte att läktarkapaciteten eller säkerheten kommer påverkas av att bygget pågår samtidigt - utan här har man en tät dialog med Varbergs BoIS för att tillgodose klubbens önskemål. 

Dessutom kommer toaletter att byggas och en del ytterligare lokaler så att Varbergs BoIS och kommunen slipper hyreskostnader. Lite längre fram ska också en så kallad hospitalitydel på 400 kvadratmeter byggas men den ingår inte i upphandlingen.

I förlängningen hoppas jag ju på att det kan landa i att det byggs en helt ny arena i Varberg så att man inte hamnar i en oändlig arenadiskussion med "lappa och laga" lösningar likt man gjort i Halmstad. I Halland är det hittills bara Falkenbergs FF som lyckats få till ett nybygge sedan trenden med nya arenor startade i Sverige för 15-20 år sedan och där IF Elfsborg kan sägas ha gått i bräschen för utvecklingen.  

LÄS ÄVEN om getingboet i årets superetta

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-04-15 13:10:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS