0 - 0

Varberg-Sirius 0-0: första nollan framåt sedan orkanen på Lister
Simon Karlsson Adjei - från start nästa gång!

Men ett betydligt stabilare Varbergs BoIS.

Varbergs BoIS inleder matchen strålande och Luke Le Rouxs skott via en Siriusförsvararare är nära att resultera redan efter en halvminut. En boll rensas på motståndarnas mållinje och Hampus Zackrisson nickar därefter över från ett fritt läge vid målområdeslinjen.

Efter 10-15 minuter tappar BoIS all mer av sin press och ett bollskickligt Sirius börjar ta över matchen. Varberg får svårt att riktiigt komma åt sina motståndare och spelar ofta långt upp mot forwards när man väl får tag i bollen.

Oliver Alfonsi gör en "Zacke" när han på de Britos inlägg från vänster också lyckas nicka bollen över från bara några meter i fritt läge. Unge Alfonsi gör annars en bra arbetsinsats med många löpmeter i sina pressförsök i första halvlek och har flera tuffa dueller med Sirius Marcus Mathisen.

I 36.e minuten får Sirius en jättechans när Mustafa Zeidan vänder bort en Boisare i straffområdet men skjuter tätt över. Halvleken går på spelmässig poäng till IK Sirius men chansmässigt till BoIS. Med tanke på Varbergs effektivitetsproblem som Joakim Persson själv tillstod före match känns det lite märkligt att Simon Karlsson Adjei inte får mer speltid. Adjei är ju Varbergs bästa målskytt i år med 6 (?) strutar på försäsongen och tre i årets allsvenska. För en spelare som aldrig tidigare spelat på den här nivån i Sverige vittnar det ändå om en viss potential och för mig känns han som lagets bästa avslutare, en spetskompetens som Varberg skriker efter. Att ha Robin Tranberg i en mer offensiv mittfältsposition känn också som ett visst slöseri - den rollen borde  t ex en mer rörlig Ryan Moon kunnat inneha och gett plats åt Karlsson Adjei på topp.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade med mycket boll för Sirius och en liknande matchbild. Strax innan timmen spelad får Stojan Lukic göra en fin parad när han tippar Sugitas välavvägda skott över. Alfonsi och Ryan Moon får därefter ge plats för Gideon Mensah och just Karlsson Adjei när BoIS verkar gå över till en 5-backlinje då Joakim Lindner flyttar in på en mer van mittbacksposition. Ett ovanligt defensivt drag kan tyckas?

Strax innan minut 70 kommer Tashreeq Matthews in en snabb omställning och frispelar nyinkomne Adjei som lyfter bollen över målvakten och i stolpen! Inte ens det bytet hjälpte alltså? I 75:e minuten ger Ejupi, Tranberg och Luke Le Roux plats för Winbo, Liljenbäck och nyförvärvet Adnan Kojic. Inte mycket offensiv satsning här alltså och matchen slutar också 0-0.

Nej idag tycker jag inte att Varbergs BoIS riktigt kommer upp i nivå spelmässigt. På förhand känns ett oavgjort resultat mot ett formsvagt Sirius som en besvikelse. Även med tanke på allt snack som varit om det tidigare tuffa spelschemat. Det kan också finnas en fara i det då det byggs upp en förväntan om att idag ska en trepoängare bara in, men tyvärr är BoIS fortsatt relativt svaga på sin hemmaplan. Sett till matchbilden kändes resultatet ändå helt OK även om BoIS hade de vassaste chanserna. Vilket i och för sig motsägs av matchstatisitiken som Sirius vinner ganska klart.

Det verkade heller inte riktigt som om Joakim Persson "gick för det" idag. Kanske gjorde han analysen att han hellre ville få stopp på Sirius bolltrillande och därmed gjorde de i mitt tycke mer defensiva bytena? Adam Ladebäck och hans domarteam gjorde också en ganska svag insats då Sirius fick betydligt mer frisparkar i situationer där Varberg inte hade samma utdelning.

Det som är positivt är att Varberg är betydligt mer försvarsstarka efter uppehållet då man bara släppt in 6 mål, dvs 1 mål per match vilket faktiskt är en halvering av snittet (2 per match) från i våras. Den stärkta defensiven har dock gått ut lite över det offensiva spelet där målsnittet framåt sänkts från 1,25 mål per match i våras till 1 mål per match sedan omstarten. Matchen idag var också den första som BoIS gick mållösa sedan "orkanen på lister" i premiären. Totalt sett vittnar det  ändå om ett betydligt stabilare Varbergs BoIS, vilket också avspeglats i spelet på planen och att poängsnittet från i våras höjts från 0,88 till 1,17.

Med 14 inspelade pinnar ligger Joakim Perssons manskap med en poäng per match också helt enligt plan för att i slutänden landa på de där magiska 30 inspelade som till slut ska räcka till ett nytt kontrakt. Vid motsvarande tidpunkt ifjol hade Varberg 17 poäng efter en inledning som då ansågs succéartad. Å andra sidan har Varbergs BoIS fortsatt möjligheten att ligga helt i fas med fjolåret efter halva serien spelad. Fast då krävs en seger mot något nytända Örebro hemma på vallen nästa måndag.