Lagbanner
Varberg skräller i Malmö?
Nytt segerjubel idag?

Varberg skräller i Malmö?

Med den sköna segern mot Värnamo i ryggen åker Varberg till Malmö för match mot de svenska mästarna (vilket man själva ofta inte är sena att påtala med sedvanlig malmöitisk kaxighet). 

Kan BoIS ställa till med en skräll idag då? Ja på förhand finns det faktiskt fog för en sådan frågeställning för Malmö har inte övertygat på sistone. Sen vinst hemma mot jumbon Helsingborg i derbyt, knalltorsk i Sundsvall förra fredagen och en inte alltför övertygande hemmavinst mot KR Reykjavik med 3-2 i CL-kvalet. Tveksam form och även lite "europa-slitna"alltså? 

Därtill har BoiS faktiskt lyckats ganska bra mot Malmö: 2-2 på stadion 2020 följdes upp av en ikonisk hemmavinst med 3-2 på hösten. I fjol blev det förlust i Malmö med 2-3 efter att ändå ha stretat emot ganska bra och på hemmaplan fick vi med oss en pinne. Lägg en stigande formkurva på flera boisare till det så, visst!

Men trots allt har MFF ändå vunnit sina två senaste hemmamatcher och risken är väl att Varberg kan få sota för Sundsvalls skräll i förra omgången, för nu måste Malmö ha med sig en vinst?

Varbergs BoIS är för första gången på länge i princip skadefria säger Jocke Persson i intervju innan match. Det är bara Hampus Zackrisson som saknas och troligen blir borta länge med sitt skadade knä. Des Kunst fick också en smäll mot Värnamo men verkar nu vara fit vilket är bra då han och Robin Simovic börjat finna varandra allt mer. 

Hos Malmö är Sören Rieks och Isac Kiese Thelin tveksamma till start enligt uppgift. 

Avspark 15.00 med Boisabagen på plats på pressläktaren. 

Go Varberg!

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-07-09 08:58:59
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS