Lagbanner
Boisabagen: Varberg värvar fotbollsettans skyttekung!
Bild: Ludvig Bengtsson Backman (boisfc.nu)

Boisabagen: Varberg värvar fotbollsettans skyttekung!

Enligt en välkänd men denna gång lite annorlunda strategi.

Jag hade tidigare noterat Simon Karlsson Adjeis framfart i Div 1 Södra med Assyriska Turabdin IK och tänkt att det där känns ju som en idealisk värvning för Varbergs BoIS.

Ändå blev jag lite förvånad när jag idag kunde konstatera att BoIS lyckats knyta fotbollsettans kanske mest intressantaste spelare till sig. Eller åtminstone den kanske mest spektakulära. För Adjeis 25 baljor på 27 matcher i år går liksom inte av för hackor. Även om det nu "bara" rör sig om landets tredje högsta division.

Fast där har ju BoIS fyndat förr och hittat spelare spelare som sedan visat sig hålla för Allsvenskan.Så firma "Persson & Pringle" har gjort det igen. Helt i linje med den uttalade strategin som Joakim Persson talade om i måndagens intervju och där Varberg egentligen har en budget för ett mittenlag i Superettan!


Skillnaden denna gång är att 27-årige Simon Karlsson Adjei är något äldre än vad de tidigare värvningarna varit men också att han haft en annorlunda karriär.

Efter några år i söderettan med Husqvarna verkar han ha gjort ett uppehåll med fotbollen 2015** för att ifjol dyka upp i kanadensiska premier league där det blev 7 mål på 24 matcher för York9 FC. För att i år då fullkomligt explodera i Division 1 vilket tyder på att det borde finnas en hel del utvecklingspotential kvar i Simon Karlsson Adjei. 
 
En värvning helt i Varbergs smak med andra ord. 

Läs mer om värvningen på BoIS hemsida

**uppdaterat:Simon Karlsson Adjei har åtminstone året före han flyttade till Kanada spelat med Assyriska i Div.2 (där ingen offciell statistik finns tillgänglig på de större sajterna). 

Kaiser Klaus2020-11-18 17:11:34

Fler artiklar om Varbergs BoIS