Lagbanner
Varbergs BoIS flyttar upp tvillingar från akademin
Lika som bär BoIS i framtiden?

Varbergs BoIS flyttar upp tvillingar från akademin

Bröderna Bendrik får lärlingskontrakt.

Gustav och David Bendrik har idag skrivit lärlingskontrakt med BoIS över säsongen 2023. Tvillingbröderna kom till BoIS 2019 resp 2020 och har Tölö IF från Kungsbacka som moderklubb och har även spelat i Lerkils IF. 

Varbergs manager Joakim Persson kommenterar bröderna på BoIS hemsida
-Vi pratar om bägge två på samma sätt, de är två väldigt flexibla spelare där du endast behöver ta bort forwards och målvaktspositionen, annars går dom att använda på alla positioner. För sin ålder besitter dom en extremt hög lägstanivå även om dom så klart behöver spela seniorfotboll i såväl träning som match. Om det sker i BoIS eller hos någon samarbetsklubb nästa säsong återstår att se, men det är två spelare jag absolut ser som framtida elitspelare. Bägge är väldigt träningsvilliga, kloka och gör ofta sina medspelare bättre. De förstår helheten i fotboll trots sin ålder och ska bli väldigt roliga att följa framöver. 

Till Hallands Nyheter säger Persson: 
– De är spelare som egentligen gör andra spelare bättre, spelar enkelt och löper som fan.
Inte helt oväntat anser Persson också att det viktigaste är att de får seniorfotboll nästa år och känner sig samtidigt säker på att båda kommer bli elitspelare i framtiden. Om det blir i Varbergs Bois nästa säsong eller säsongen efter återstår att se. 

Bröderna beskriver sig själva som löpstarka och med bra spelförståelse. Något som manager Joakim Persson håller med om och berättar att de ligger bland de absolut bästa i A-laget när det gäller olika löptester.
 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-12-09 19:47:39
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS