Lagbanner
Varbergs BoIS-GAIS 3-0: Alexander Johansson överraskade på ovan position
Man of the match.

Varbergs BoIS-GAIS 3-0: Alexander Johansson överraskade på ovan position

I ett möte med ett anrikt lag som GAIS är BoIS laget som visar "stolagskvalitet".

                                                             Philip Mårtensson 
                     Jon Birkfeldt Lindner, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson, Alexander Johansson
                                                   Victor Karlsson, Ismet Lushaku
                                                 Jaheem Burke, Eliton Jr, Des Kunst
                                                                    Robin Simovic

 
Alexander Johansson kastade det låånga inkastet från höger. Jon Birkfeldt bugade (!) och styrde in 1-0 med skallen redan efter tre minuter. Därefter var det ganska skakigt ett tag för BoIS defensivt. De för dagen vita makrillarna tråcklade sig ofta igenom de grönsvartas försvarsnät och skapade en hel del halvchanser. Efterhand tog ändå BoIS över mer och mer av spelet och kontrollerade halvleken ganska eftertryckligt.

Nyförvärvet Jaheem Burke visade en del fina intentioner, speciellt i början. Men halvlekens utropstecken för mig var ändå Alexander Johansson, vanligtvis anfallare, men för dagen placerad på vänsterbacken! En insats som nog gav Joakim Persson mersmak och en del huvudbry framöver.

I minut 52 satte inbytteTashreeq Mattews 2-0 ur höger innerläge och och i slutminuterna jobbade han fram det läge som i slutänden ledde till att Oliver Alfonsi kunde sätta en retur i tom bur. 

Nyblivna Division 1-gänget GAIS var inte alls oävet offensivt men i slutänden kändes det ändå lite som om Varberg hade den "storlagskvalitet" som fällde avgörandet. Och det känns ju skönt att säga så om Varbergs BoIS i ett sammanhang där ett så pass anrikt lag som Göteborgs Altlet- och Idrottssällskap är inblandat. 

Joakim Persson var dock inte nöjd efter match utan tyckte i HN att Varbergs spel var alldeles för omständligt och..osjälviskt! 
-Det är slarvigt och konstigt nog osjälviskt. Det är många lägen i den första halvleken då vi väljer att passa en gång extra i stället för att skjuta. Det blir lite valpigt i stället för att smaska dit den och döda matchen lite snabbare, säger han till HN. 

"Tydligheten i den sista tredjedelen måste vi bli bättre på" menar Persson som tycker att hans Varberg har svårt att styra spelet mot på pappret sämre lag. 

Nu väntar en veckas träningsläger på betydligt varmare breddgrader i Salou utanför Barcelona.

Olá!  

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-03-12 19:45:58
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS