Lagbanner
Boisabagen: Varbergs BoIS körde över Göteborg
Oliver Alfonsi öppnar målskyttet!

Boisabagen: Varbergs BoIS körde över Göteborg

Och kan börja blicka uppåt i tabellen?

Vi kan väl börja med Stojan Lukic. För ett tag sedan ställde vi frågan "Stojan, var är du?" efter en vårsäsong som önskat betydligt mer defensivt. Well, said and done! Stojan krängde av sig mäklarkostymen, tog på sig den göna till 100 procent och sedan dess känns allting betydligt mera stabilt. Visst ett insläppt mot Kalmar, två borta mot AIK (med "hjälp" av domaren) och ett borta mot Halmstad. Idag kom säsongens första "nolla" och visst känns Varbergs BoIS betydligt mer stabila defensivt efter omstarten än vad man gjorde i våras. 

Vi fortsätter med Joakim Persson. En person som i år blivit lite mer som "dom andra" för att att travestera Kent anno 2002. Men som ändå kan gå över till en mer ovan fyrbackslinje, flytta ner anfallaren Des Kunst i en offensiv mittfältsroll och slänga in sin egen 18-årige son i debut från start - och ändå få allting att fungera lika enkelt som Magnus Haglund byter kalsonger.  

Inför Göteborg önskade vi att Robin Simovic skulle kliva fram ur skuggan. Joakim Perssons svar blev att förpassa Simovic ännu längre ut i skugglandskapet vilket också indikerar hur rätt man ändå kan ha kring sina dubier kring just Simovic. Joakim Persson svar på frågan om varför inte Simovic var med att "jag har tagit ut 18 andra" indikerar också att något inte står helt rätt till i relationen dessa emellan. 

Efter drygt 4 minuter skulle Perssons drag också visa sig lyckosamt. Oliver Alfonsi snappade upp en misslyckad bakåtpassning från Carl Johansson och chippade iskallt in 1-0 till Varbergs BoIS. Resten av halvleken skulle också karaktäriseras av total kontroll från Varbergslaget som inte gav Göteborg något utrymme. Snarare var BoIS närmare att utöka sin ledning genom fina möjligheter från Gideon Mensah och Des Kunst. 

Jean Carlos de Brito fortsätter att forsa fram på Varbergs vänsterkant och tillsammans med den irrationelle och kreative Tashreeq Matthews är han ett ständigt hot för motståndarnas försvar. I Gideon Mensah och Ryan Moon har Varberg också ett vapen i sina snabba omställningar. Som komplement har Albert Ejupi på senare tid tagit stora kliv i sitt defensiva arbete. Matthews skulle genom sin snabbhet ligga bakom den straff som uppkom när han tvingade sig in framför Oscar Wendt som tvingades fälla honom. Straffsparken förvaltade Ryan Monn säkert med ett skott högt i målvaktens högra hörn. 

Blåvitt må ha f d Bundesligaspelare och skyttekungar i sin trupp. Så väl som MLS-mästare och landslagspelare. En dag som den här spelar det ändå ingen roll när Varbergs BoIS gör en prestation som helt raderar ut ett lag som så vitt jag kan minnas inte skapar en enda riktigt het målchans på hela matchen -Varbergs BoIS kör helt enkelt över IFK Göteborg. Och med 12 inspelade poäng och nu på säker mark kan de grönsvarta från Varberg se den närmaste framtiden an med en hel del tillförsikt.   

Kaiser Klaus2021-07-26 22:46:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS