Lagbanner
Boisa-bagen: Joakim Persson spelar inte "Allan",  han har bara en fortsatt tydlig plan
Astrit dunkar dit tvåan med en straff som gärna får vara aningens högre nästa gång!

Boisa-bagen: Joakim Persson spelar inte "Allan", han har bara en fortsatt tydlig plan

Det borde inte vara möjligt .Men Varbergs BoIS verkar inte känna några gränser.

Jag hade lite på känn innan match att en skräll kunde vara på gång nere på Olympia. Ett på flera sätt omskakat HIF med flera nya pjäser i laget och en bortamatch utan publik på en arena som annars brukar ha ganska högljudda fans. Men jag kunde aldrig drömma om det som skulle komma att utspelas. 

Albin Winbo och Gustaf Norlin. Två nya fynd som ordförande Persson hittat i Söderettan. Fast den här gången var det inte Superettan de skulle debutera i utan landets högsta serie. Men det verkar liksom inte spela någon roll. Eller som Astrit Seljmani sa i intervjun innan match, något i stil med att fotbollsmål görs på samma sätt oavsett serie. Och det har han ju alldeles förbaskat rätt i! Fotboll behöver inte vara svårare än så.

Och när Jocke Persson i intervjun efter match snackar om att "i första halvlek gjorde vi inte det vi skulle" undrar jag först om karln försöker  "spela Allan" som vi brukade säga i Varberg under de glada ungdomsåren. Men nej, Jocke spelar inte Allan utan han har bara en väldigt tydlig plan för vad det är hans lag ska utföra på en fotbollsplan. Sedan verkar det gå att bara stoppa in spelare från i princip vilken nivå som helst och spelet bara fungerar oavsett motstånd. Och det är ingenting annat än oerhört imponerande. 

Men för att vara lite tradig då så går det så klart inte att dra några slutsatser efter bara en match och nykomlingar brukar vara starka i seriens början för att sedan falla tillbaka och  bla bla bla blaha. Men är det någon som faktiskt skulle kunna fixa en sensationell allsvensk plats även 2021 för Varbergs BoIS så är det tveklöst Joakim Persson. Så stort förtroende har jag fått för den mannen det senaste året. Och årets speciella omständigheter där  bortamatcher mot storlagen blir utan eller med starkt reducerad publik är också en faktor som kan gynna de grönsvarta från Varberg. 

Kaiser Klaus2020-06-17 17:27:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS