Vinícius Júnior briljerade i Varberg
Man of the match!

Varbergs BoIS x 2 kryssade mot Falkenberg.

Det hade inte ens gått fem minuter när senaste nyförvärvet Ömür Pektas ordnade en straff för Varbergs BoIS. Fram klev ett annat nyförvärv, Pektas forwardskollega Assad Al Hamlawi, och dundrade bollen i ribban. Nja, den debuten kunde börjat bättre för Al Hamlawi.

Bois ställde upp med en 5-3-2 uppställning som i praktiken snarare var en 3-5.2 med snart 17-årige Albin Berggren på den centrala mittbacksplatsen. På mittfältet en annan debutant, 16-årige Diego Alfonsi lillebror till den för dagen saknade Oliver, och Diego stod för en fin insats.

Oliver Silverholt, nyförvärv, från Öster gjorde en stabil första halvlek på sin högerkant. Annars fanns halvlekens stora behållning på den andra kanten där ett annat nyförvärv, Vinicius Nogueira, briljerade och låg bakom mycket av Varbergs anfallsspel.

Halvleken skulle sluta med hemmaledning 1-0 sedan Eliton Junior mycket vackert knorrade in en frispark från strax utanför straffområdesgränsen. Eliton såg också bra ut och är en av de spelare jag hoppas ska kunna ta ett rejält steg på utvecklingskurvan i år. BoIS hade ett ganska rejält spelövertag i första halvlek även om Falkenberg inte alls var ofarliga de gånger de stack upp.

I andra halvlek ställde Varberg inte helt oväntat en helt ny startelva på benen. Victor Karlsson tog en ovan position på högerbacken, troligen ett test nu när vi fått skadeproblem i försvaret, och till vänster gjorde den av Joakim Persson omtalade Alexander Hedman entré. På topp en annan debutant och egen produkt, Måns Andersson (född -06)

Efter att ha fått in båda bröderna Hintsa och Vilhelm Ärlig fick Falkenbergs offensiv en annan tyngd i andra halvlek. Även om BoIS inledningsvis hade mer boll så kändes Falkenberg nu farligare. Spelet från BoIS i andra halvlek var något hafsigt och både nye Målvakten David Olsson och mittbacken Vilmer Rönnberg slarvade en del. Falkenbergs kvittering i 86.e minuten skulle också komma efter ett bolltapp av Viela Pussick på offensiv planhalva.

Som helhet ändå en positiv premiär av Varbergs BoIS som långa stunder kontrollerade matchen. Spelmässigt såg det ganska fint ut i första halvlek då det fanns goda offensiva intentioner. Minus till det lite mer ihåliga försvarsspelet i andra. Robin Tranberg och Ismet Lushaku skötte sig bra på mitten efter de kommit in. David Olsson stod för ett par fina räddningar ska också sägas och Vilmer Rönnberg kunde blivit matchhjälte men hans nick träffade ribban.

Victor Karlsson har alltid varit en personlig favorit och jag tycker att med sitt rörelsemönster och spelskicklighet så har han definitivt något att tillföra Varbergs BoIS så förhoppningsvis blir han kvar. Om han inte får plats i mitten så visade han idag att även kanten kan vara ett alternativ. Med tanke på den senaste skadeproblematiken i de bakre leden så har nog chanserna också ökat.

Och visst, Joakim. Jag såg den där 16-åringen Hedman komma forsande längs vänsterkanten några gånger i andra halvlek. Så där kan vi nog "ha något"?