Lagbanner
Vintersilly 21/22: en brasse mot en annan, ny spelare klar för Varberg!
Välkommen!

Vintersilly 21/22: en brasse mot en annan, ny spelare klar för Varberg!

Igår lämnade Jean Carlos de Brito för Norrköping men Varbergs blev inte "brasselösa" länge! Den okände mittfältare som det ryktats om ett tag har nu anlänt till västkustens pärla.

Det handlar om den snart 24-årige Eliton Junior.

Eliton kom till Lokomotiv Plovdiv i januari 2018 och gjorde under våren 14 framträdanden i den bulgariska högstaligan. Säsongen 18/19 noterades han för 18 matcher och hann med ytterligare 2 innan en övergång till Red Bull Bragantino i hemlandet blev klar i september 2019. Konkurrensen i Bragantino (för närvarande sexa i brasilianska högstaligan) blev dock tuff så de senaste säsongerna har tillbringat i Red Bull Brasil som är ett regionalt utvecklingslag för Bragantino. 

– Jag är glad över att vara här och hoppas att vi har en fin säsong framför oss. Jag har träffat laget, sett omklädningsrummet samt arenan och allt känns bra. Jag tror detta är ett steg i rätt riktning i min karriär och jag hoppas kunna bidra genom mina kvaliteter och tillsammans med laget nå fina resultat, säger Eliton själv till boisfc.nu

Manager Joakim Persson:
– Eliton är en teknisk och skicklig spelare med ett fint öga i det längre spelet som gärna söker sig in i boxen. Han kan användas som både offensiv mittfältare och playmaker. Med tanke på hans tidigare erfarenheter från spel i Europa hoppas vi att han snabbt anpassar sig till svensk rally-fotboll. Det är helt enkelt en väldigt spännande spelare vi värvat.

Till Hallands Nyheter säger Persson: 
-Det är en spelare som är otroligt skicklig, tekniskt sett. Han är europeisk i spelstilen att första tanken är att spela längre och slå en avgörande passning. Han är duktig att hitta in mellan lagdelar, säger Persson och fortsätter:
Jag ser honom både som en offensiv pjäs som skulle kunna vara avgörande och lösa en playmakerroll, likt Nahom Girmai. Men jag tänker inte låsa fast mig vid en tanke. Han har en fantastisk högerfot med frisparkar och hörnor.

Kontraktet är skrivet över de fyra kommande säsongerna.


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-01-14 15:01:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS