Lagbanner
snart dags att visa att ni faktiskt inte sitter med armarna i kors, Varberg!
Matchen som fick Cooper Love att INTE älska Varberg.

snart dags att visa att ni faktiskt inte sitter med armarna i kors, Varberg!

Nye sportchefen Tomas Askebrand har gett sin syn på situationen.

Oliver Silverholt värvades som vänsterback och har tidigare spelat där i både Öster och Halmstads BK. I Varberg har han dock mest fått hålla till till höger på grund av årets skadeproblematik. Nu verkar Silverholt åter vara aktuell till vänster skriver HN. Nu då på sin "rätta" plats och för att täcka upp för skadan på Vinicius Nogueira nyligen. Till höger då högst sannolikt rutinerade Oskar Sverrisson som fått allt mer speltid under året. 

Det är väl det som lär bli den tänkta lösningen på BoIS senaste skadebekymmer när nu Jean Carlos de Brito som väntat är klar för AC Horsens på lån. Och någonstans kan jag väl tycka att det finns en viss rimlighet i det. För jag tror som sagt inte att det är vänster wingback plats som kommer att avgöra Varbergs allsvenska öde i år.

Vad laget verkligen skulle behöva vet vi och det börjar nästan kännas pinsamt när man t ex hör om att en kvalitetsspelare som Jo-Inge Berget är aktuell för Trelleborg på superettans under halva medan ingenting händer i Varbergs BoIS

Nye sportchefen Thomas Askebrand ger nu sin syn på det hela i HN och menar att BoIS varit nära ett flertal anfallare men att man ännu inte hittat helt rätt vare sig vad gäller spelarna eller det lönemässiga. Gällande Jack Cooper Love ska denne ha nobbat BoIS på grund av att han var besviken på hur laget uppträdde spelmässigt i träningsmatchen mot Elfsborg i somras. Det låter som en märklig värdering av en spelare som hittills, och som väntat om ni frågar mig, inte fått starta i HBK, klubben han istället valde. 

Att Tomas Askebrand inte varit helt nöjd med sin roll som "administratör" utan att ha något att säga till om truppbygget under Jocke Persson blir tydligt i intervjun med HN. För det han gillar bäst är ändå att "bygga lag" vilket han har 15 års erfarenhet av från superettan. Just superettan är också en serie man måst vara förberedd på för att inte ramla ännu längre ner i seriesystemet menar Askebrand och därför jobbar BoIS inte enbart utefter ett allsvenskt scenario vilket alla i klubben är införstådda med. Askebrand är också inne på att ha en mindre trupp och i större utsträckning satsa på lokala spelare, ganska olikt mot sin företrädare Persson med andra ord. 

Men att någonting nu (igår) måste hända är nye sportchefen införstådd med och han säger sig förstå supportrarnas frustration.  En, eller kanske två anfallare finns på önskelistan som dock av någon anledning inte evrkar innehålla några svenska spelare. Och det är väl snart dags att Lars Karlsson infriar sina bevingade ord från i våras om att det vore konstigt om Varbergs BoIS inte agerade på sin utsatta situation. 

Annars kan man ju snart börja tro att styrelsen faktiskt sitter med just armarna i kors. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-07-21 17:34:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS