Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2021-07-04 15:00

Varbergs BoIS - Kalmar FF
1 - 1

"Zack" is back! Varberg-Kalmar 1-1
Matthews målade på nytt.

"Zack" is back! Varberg-Kalmar 1-1

Poäng i den allsvenska omstarten.

Varbergs BoIS kom till start med flera ändringar i startelvan pga den rådande skade- och avstängningssituationen.I Jon Birkfeldts frånvaro var Hampus Zackrisson tillbaka som mittback och han såg pigg ut med bra klipp i steget.  Något överraskande fick André Boman göra säsongsdebut från start när han tog plats på den mer offensiva delen av mittfältet. Och i mål var Stojan Lukic tillbaka för att förhoppningsvis ge bättre stadga åt försvaret. 

Första halvlek var ganska intetsägnde och fri från målchanser och den enda riktigt farliga fick faktiskt BoIS när Robin Tranberg kom helt fri efteratt ha snappat upp en felpassning från målvakten.Tyvärr var det väl"fel" gubbe som fick den chansen. 

I andra halvlek tog Varberg över allt mer av spelet. Därför kom det som en chock när nyinkomne Oliver Berg kunde trä in bollen i Stojans högra kryss efter en snabb Kalmaromställning. I minut 76 gjorde Varberg ett trippelbyte när Albin Winbo och de allsvenska debutanterna Montader Madjed (16 år) och Oliver Alfonsi (Joakim Perssons son) kom in i spel. Sekunder senare hade Tashreeq Matthews skjutit in kvitteringen via ett Kalmarben efter en ganska grov felpass av de rödvita. 

Kalmar hade sedan ett jättechans att återta ledningen efter en nick på hörna och en tilltrasslad situation där Adama Fofana räddade bollen med bröstet på mållinjen innan han kunde rensa med vänsterfoten. Slutkvarten skulle ändå gå klart i grönsvarta färger. Både Oliver Alfonsi och Montader Madjed oroade Kalmars försvar. Speciellt vid en snabb omställning där Alfonsis inspel från vänster nästan nådde fram till en helt fristående Madjed. På övertid hade sedan Madjed ett bra läge men skottet gick via en Boisspelare och strax utanför.

En poäng kunde varit välbehövliga 3 men jag väljer ändå att se det positivt tack vare en fin andra halvlek av Varberg och att man åter visade på bra bredd med inbytta spelare som kom in och kunde påverka matchbilden. Man får också väga in att att Kalmar ändå hade halvlekens hetaste chans utöver målen och att BoIS mål kom efter ett tydligt misstag av Kalmar vilket också pekar på att man hade svårt att skapa de riktigt klara chanserna.  

Tack vare Häckens seger över AIK åkte Varberg ner under strecket dagens poäng till trots. Men marginalerna uppåt är små och med en till synes stabilare defensiv och ett anfallsspel som i andra halvlek kändes mer framåtlutat och varierat finns ändå anledning att se framtiden an med viss tillförsikt. 

 

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-07-04 18:28:22
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS