Boisabagen: Årets första seger!
Gott med seger!

Boisabagen: Årets första seger!

För ett decimerat Varbergs BoIS.

20 februari
Efter 0-1 mot Tvååker, 1-1-mot Falkenberg och 3-3 mot HBK tog ett decimerat Varbergs BoIS tog årets första seger genom 1-0 mot Östers IF i Rydahallen i Borås. 

Efter en ganska tafflig inledning tog BoIS över allt mer av matchen och dominerade framför allt andra halvlek med ett ganska så rörligt spel. Dock saknas fortfarande den rätta spetsen framåt och därför var det ganska symptomatiskt att matchens enda mål kom genom att den lilla snidaren Albin Mörfelts inlägg från högerkanten letade sig ända in i Österkassen. I övrigt utmärkte sig även nye Victor Karlsson från sin mittfältsposition. 

Med tankepå att spelare som  Simon Karlsson Adjei, Oliver Stanisic, Luke Le Roux, Gideon Mensah, Montader Madjed, Daniel Krezic, André Boman och nyförvärvet Robin Simovic inte var tillgängliga för spel av olika anledningar får man se detta som en positiv insats av BoIS mot fjolårets 4 i Superettan.

Eller till och med ganska imponerande. 

BoIS (4-3-2-1)

                            August Strömberg
Adama Fofana, Jon Birkfeldt, Joakim Lindner, Anton Lilljenbäck
            Robin Tranberg, Victor Karlsson, Keanin Ayer
                    Albin Mörfelt, Gustav Nordh
                        Tashreeq Matthews.



Jean Carlos de Brito. Visst kan Varbergs BoIS ha behov av ytterligare en ytterback, speciellt då Adama Fofana fortfarande kan lämna.

Fast här ser jag inte den sedvanliga Perssonska röda tråden.

En 25-åring som inte gjort något större väsen av sig. Ingen plats i Hammarby, tiotalet matcher i IK Frej i Superettan 2019 och dussinet fullt för TPS Åbo i finska högstaligan ifjol. Utan större potential för vidareförsäljning kan man också förmoda då han heller inte kan sorteras in i facket för ung och oetablerad talang. 

Och till det en brasse som väl inte lär nöja sig med de vanliga 30 papp i månaden?
 
Västkustens guldgossar
Frågan ställdes häromdagen om vilken väg Varbergs BoIS kommer ta framöver. Om den svåra balansgången med att sälja sina bästa spelare och främst fylla på med talanger från lägre divisioner. Samtidigt som man vill stanna kvar i Allsvenskan och ta del av pengarna där som är betydligt större än i Superettan. Det som kanske inte beaktades fullt ut var Varbergs BoIS:s låga kostnadsmassa i förhållande till de pengar man nu drar in under åtminstone två allsvenska säsonger inklusive de spelarförsäljningar som gjorts hittills. 

Så oavsett om det skulle bli Superettan nästa år behöver inte det betyda så mycket utan klubben sitter fortsatt i en mycket bra sits med goda förutsättningar att kunna ta sig tillbaka. Man bygger långsiktigt och klokt genom att inte dra på sig för höga kostnader helt enkelt. Och efter att ha sett flera av nyförvärven visa framfötterna redan mot Falkenberg i lördags är det nog inte dags att kasta in handduken för säsongen 2021 riktigt ännu.        

Kaiser Klaus2021-02-20 18:40:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS