2019-12-22 13:30

FC Heidenheim - VfL Osnabrück
3 - 1

Viktig seger bäddar för spännande avslutning
Den av OKS utsedde "årets lirare" var en av spelarna som visade vägen i segermatchen mot KFF med sitt 1-0 mål.

I en match där gästande KFF ägde mycket boll kunde Oddevold trots allt vinna med 3-1 och är nu mycket nära en kvalplats till SuperEttan. Endast en omgång kvar med minimalt två poäng till godo på jagande Trelleborg.

Matchen mot Kristianstad var viktig för kampen om kvalplatsen. Vädret var inte det bästa denna kväll då det i princip regnade under hela matchen.

Det har varit frågetecken i truppen under veckan då några varit borta ifrån träningen på grund av sjukdom och avstängda spelare.

Denna match började som det brukar göra med att gästerna tar tag i spelet även skapar en del halvchanser så får Oddevold till lite press och bra spel som till slut resulterar i att Jesper Westermark får in bollen och oddevold tar ledningen. Detta står sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Kristianstad får till en kvittering på enb frispark och det blir knäpptyst på läktaren. Oddevold fortsätter trots detta att jobba på och en bit in i andra halvlek (min '65) kommer Johan Patriksson in till stort jubel. Nästan direkt efter detta får Oddevold en frispark som Robin Garnemyr nickar in oh Oddevold tar lednigen med 2 - 1 till läktarjubel. Det skall inte sluta här utan Johan Patriksson får till  helt perfekt djupledsboll till Mikaelsson gör 3-1 på. Underbart!

Detta resultat står sig sedan matchen ut och kvalplatsen till Superettan är nära. Planen var svårspelad idag på grund av regnet och flera spelare hade svårt med detta under första halvlek och halkade en hel del.