Boisabagen: Yes, vi har en spelidé!
Säker straffskytt.

Och en blytung pinne från Stora valla.

En kollega på jobbet tänkte spela Degerfors idag men jag höjde ett varningens finger och sa att Degen faktiskt inte besegrat Varberg sedan (den där underbara) säsongen 2019.

Och visst blev det oavgjort idag också. Sjätte gången på de sju senaste mötena faktiskt. Enda gången något lag avgick med segern på dessa möten var när Albin Winbo med en fin frispark gav BoIS segern med 2-1 i slutsekunderna den 22 maj 2022. En osannolik match där Gideon Mensah först gett Varberg ledningen med ett skott från sidlinjen i första halvlek.

Idag var det Degerfors som skulle få till ett sent mål efter en tilltrasslad situation i den nittiosjätte minuten vilket gav slutresultatet 1-1. Surt så klart men det går knappast att mena att det var orättvist sett till matchbilden och den efterföljande statistiken. Och på förhand hade så klart en poäng på Stora Valla setts som ett helt okej sätt att bygga vidare på vinsten mot Oddevold senast.

Anton Kurochkin ersatte Diego Montiel med timmen spelad och bara någon minut senare hade han ordnat fram en straff. En straffspark han själv förvaltade utan tvekan med ett högt skott mitt i mål. Starkt av den ännu ej 21 år fyllda mittfältaren. I intervjun efter matchen menade Kurochkin också att alla i laget börjar tro…eller tror på spelidén ändrade han sig till. Skönt, då vet vi att det i varje fall finns en!

Varbergs BoIS fortsätter kämpa på men i varje fall i något mindre motvind nu. Något skönspel är det fortsatt inte tal om men nu ger man i varje fall järnet i 90 plus övertid. Och det är väl kanske främst det Tobias Linderoth tryckt på senaste tiden?

Försvarsmässigt ser det också stabilare ut. Visst, man kan argumentera att det är svagt att inte få bort bollen i situationen som föregår kvitteringen, men i de senaste matcherna har vi åtminstone inte släppt till de där “enkla” målen där vi helt tappar markering eller motståndaren bara tillåts promenera igenom.

Härnäst väntar Linderoths tidigare klubb Skövde AIK som de flesta hade dömt ut inför året. Då känns den där trepoängaren betydligt mer nödvändig.