Lagbanner
Förlust igen.....
Gammal bild men Ola (till vänster) hängde 2 kassar idag och visar att han fortfarande håller i denna serie.

Förlust igen.....

Börjar vara rätt så nedstämt och slitigt att skriva dessa rapporter då det den senaste tiden inte alls varit några positiva nyheter man kunnat ge
Dagens match slutar återigen med en svidande förlust med 3-4 hemma mot Kågedalen vilket betyder 4e förlusten på de sista 5 matcherna och det känns inte bra alls.
Tycker vi är alldeles för passiva i vårt försvarsspel och ist sett ser på när dem får göra mål idag och det håller inte!
Kanske är vi inte trygga i 3backslinjen idag? Jag vet inte men jag personligen tycker vi blir för straffade då vi tappar boll, på tok för straffade men detta är samtidigt en sak när man är inne i en tuff period, man blir straffade direkt och istället för att ha stolpe in så har vi stolpe ut.
Wänne gjorde även sin första match som andre coach då hans säsong fått ett abrubt slut pga krånglade rygg.

Laget: 3-5-2

Andy (45min) Lillen (45min)
Pocka Brännis Yair
Steken Tobbe Matte S Hinken Zhaver
Abdi Jocke

Subs; Ola Alvin Huss

Coaches: Jögga å Wänne
Materialare: Walle


Första halvlek:
Vi börjar inte matchen på bästa tänkbara sätt men vi försöker iaf, vi försöker rulla ut bollen men det gick på TOK för sakta, att byta kant brukar vi vara otroligt skickliga på och straffa motståndarna men när bolltransporterna går för långsamt så hinner dem flytta över och det ger dessvärre inte så mkt för oss.
Vi skapar någon halvchans sådär via Zhaver men annars tycker jag vi inte kommer till så bra lägen, dem får göra mål på en hörna om jag inte minns fel? eller om det är precis efter en hörna där vi inte markerar spelare och han får skjuta in den bakom Andy i målet som innnan dess stått för en otroligt fin räddning i hörnet vilket tyvärr medför att han stukar fingret/fingrarna och får bryta matchen i halvtid!
Vi får dock lite luft under vingarna då vi får göra 1-1 lite kort därpå efter ett vackert anfall där bollen spelas upp på Jocke som knackar ner den till Zhaver som i sin tur spelar kort bakåt till Capitano som sprungit ner vid kortsidan och slår ett väldigt fint inlägg som hittar Ola på borte som skickar in sitt första mål för säsongen och han får visa att han fortfarande håller i denna serie!
Tungt nog så får dem göra 1-2 precis innan halvtids vila då vi TOTALT står och sover, vi poängterar för varandra att han är fri men ingen går dit och var sätter dem bollen? Jo såklart till spelaren som får tid att prickskjuta in ledningsmålet vilket var otroligt tungt.

Andra halvlek:
Vi börjar andra halvlek betydligt bättre med högre press och det resulterar direkt i en halvchans för Jocke som dock inte har varit sig själv senaste tiden med många missade målchanser.
Dessvärre under denna press och spel så får dem kontra på oss efter felpass på mittfältet och dem får göra tunga 1-3!
Dock så går det inte allt för länge innan vi får en hörna som Pocka förvaltar med en stenhård spark i knähöjd men Ola visar återigen vilken stor målskytt han kan vara och vristar in     2-3 i främre hörnet, klass!!
Efter detta mål så tycker jag vi lyfter oss, vi försöker komma till lägen och spelar runt bollen vilket såklart medför att vi flyttar upp folk och det betyder kontringar för motståndarna vilket dem också lyckas med då vi misslyckas med en offside fälla och deras spelare får komma helt ensam med Lillen, han gör inga misstag utan rundar honom och slår in 2-4 med 10 minuter kvar!
Jocke har efter detta ett gylleneläge på ett friläge att få skjuta in en reducering men självförtroendet är som totalt bortblåst och han bränner även detta läge!
Reduceringen dröjer ända tills matchminut 88 genom ett fint avslut från höger av Zhaver men närmare än så kommer vi inte utan matchen slutar 3-4 till Kågedalen och ännu en förlust i bagaget är ett faktum.

Sammanfattningsvis så gör vi väl ingen kanon match men inte hellre ngn bra match, det känns som vårsspelet men framförallt fjolårsspelet är som bortblåst, visst vi kan blomstra till och få till en hel del fina anfall men ngt är det som inte stämmer, absolut så har rotationen på spelarna och avsaknan av en del spelare sin del i saken men kanske även spelsystemet som vi spelat flertalet förlust matcher med?(3backslinje)
Kanske är vi inte tillräckligt trygga/säkra att klara av denna ide just nu?
Kanske skall vi återgå till en 4backslinje där vi kan känna oss trygga och där vi vet hur man flyttar efter spelarna i olika situationer?
Kanske jag bara svamlar?

Många funderingar och beslut som måste disskuteras och tas framöver för att vi skall vända på detta just nu sjunkande skepp för såhär dåliga är vi väl inte? eller?
Inte enligt mig själv iaf men ngt måste hända om vi skall vinna matcherna igen och det hänger på ingen annan än oss själva, vilket jag tror vi fixar!
Nu är det 3 matcher kvar av denna säsong ( Bergsbyn borta, Drängsmark hemma, Myckle borta) och då är det upp till bevis att visa att vi har i toppen av serien att göra inte i mitten där vi är placerade nu och absolut inte i denna förlust trend som vi har satt!

Träning igen torsdag, hoppas på mkt folk som sluter upp så vi kan göra en sjujäkla träning och se till att nästa match blir 3 poäng igen.
Over and out
 

Jocke2016-09-03 20:54:47
Author

Fler artiklar om Malå IF