Lagbanner
AIS-BLOGGEN: Nya vindar i Almtuna

AIS-BLOGGEN: Nya vindar i Almtuna

Det känns som om Almtuna verkligen har någonting på gång igen, med ny spännande tränarstab, sportgruppen istället för sportchef, tryout-konceptet och försäsongsträningen på träningscentret Ultimate Performance som hockeyexperten Niklas Wikegård imponerades av i sin blogg.

Först och främst vill AIS-Bloggen önska landslagsmannen Nicklas Danielsson stort lycka till. Sedan vill AIS-Bloggen även passa på att önska Magnus "Hellboy" Hellberg och Ludwig "Blomman" Blomstrand stort lycka till "Over There" och håller tummarna att det räcker ända fram till NHL.

Även om många Almtunasupportar gärna hade sett att Pelle Hånberg hade fått förlängt, så känns tränarlösningen med Niklas Eriksson, Marcus Ragnarsson och Tobias Pehrsson riktigt lovande. Äntligen så får Almtuna en beprövad tränare istället för en obeprövad chansning.

Jag är övertygad om att Almtuna gör rätt som försöker att fynda i J20 Superelit och i Division 1. Naturligtvis så är det en chansing, men ibland går chansning hem vilket har visat sig under tidigare säsonger och Almtuna har tidigare lyckats fynda bland spelare som har en bakgrund i Brynäs. Personligen så tror jag stenhårt på konceptet med tryout, vilket bör ge en bra uppfattning för Almtuna om vilka spelare som är redo för Allsvenskan nu och vilka spelare som har gått framåt i sin utveckling och kan vara redo om några säsonger. Att Ludwig Blomstrand återvände och gjorde succé som tog honom ända till AHL ger förhoppningsvis positiva signaler till både talanger att det går att stanna i Almtuna och få en bra start på sin karriär och till Almtunaprodukter i andra klubbar om att det går att återvända och genom bra spel i Hockeyallsvenskan ta sig vidare till större ligor.

Almtuna har i nuläget 21 kontrakterade spelare och är cirka 40 som är med på försäsongsträningen. När Almtuna går på is är det tänkt att det ska vara cirka 30 spelare kvar.Den slutgiltiga truppen är tänkt att spikas efter vecka 32. Enligt Tobias Pehrson så kan den befintliga truppen spetsas till av 1-2 nyförvärv de närmaste månaderna. Förutom de spelare som redan finns med i tryoutgruppen så håller Almtuna koll på både den nationella och internationella marknaden.

David Hemmingsson2013-04-30 13:21:00
Author

Fler artiklar om Almtuna