Lagbanner
Bofors värvar från Modo

Bofors värvar från Modo

Johan Nilsson från Modo blev idag klar för Bofors. Detta meddelar klubben på sin hemsida. Johan var med i den trupp som tog SM-Guld för ett par veckor sedan. Kontraktet är skrivet på två år.

Bofors lagbygge rullar på i rask takt. På söndagen blev ytterligare ett nyförvärv klart. För ett par veckor sedan firade han SM-Guld med Modo. Kommande säsong kommer Johan Nilsson spela i Karlskoga och Bofors IK. Johan är endast 20 år och har öst in poäng i J-20 SuperElit i vinter och var med i A-truppen med Modo vid 41 tillfällen, dock utan att plocka några poäng.
Nu är tanken att Johan ska ta nästa steg i karriären och valet föll på Bofors som gör en tydlig satsning på unga och lovande spelare. Ett klokt val då man kan gissa att det skulle bli svårt att få speltid i Sveriges bästa lag 2007, Modo Hockey.

- Johan är en framtidsman i svensk hockey och han har bland annat iklätt sig landslagsdressen vid 52 tillfällen hittills. Vi hoppas vi ska få stor nytta av Johan i Bobcats framöver, berättar Stefan Bengtzén på boforsik.com ikväll.

I och med denna värvning innehåller Bofors IK: s trupp nu tjugo spelare. Inräknad är då backen Jonny Fermby från Karlskoga HC som Bofors har på try-out. Bofors ser ut att ha truppen spikad tidigt, och kommande säsong ska bli väldigt intressant, med den nya inriktningen på unga och lovande spelare. Vi får se om Bofors kan plocka någon namnkunnig spelare. I helgen bekräftade Johan ”Bull” Olsson till Karlskoga Kuriren att han fått ett kontraktsförslag av Bofors, men som han ej tyckte var speciellt lockande.

Emil Ahlvin2007-05-06 22:55:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet