Lagbanner
Fredrik Ericson ansluter

Fredrik Ericson ansluter

Bofors har idag gjort klart med backklippan, som efter två säsonger i Djurgården, återvänder till Karlskogalaget. - Det känns jätteskönt att han bestämde sig för oss, säger Stefan Bengtzén.

Efter att ha tillhört AIK under hela sin juniortid blev Fredrik Ericson klar för Bofors 2004. Efter två säsonger, där han tillhörde en av de främsta på backsidan i BIK, gick flyttlasset åter till huvudstaden. Djurgården valde att signera ett tvåårskontrakt med den hårdskjutande backen.

I elitserien blev speltiden knapp och på 80 matcher noterades inte en enda poäng från Fredriks klubba, att jämföra med de 40 poäng på lika många matcher i Bofors.

Under den avverkade säsongen spelades 11 matcher i Österrikiska EK Zell am See efter en överenskommelse med Djurgården om att avsluta sejouren där. Inför den stundande säsongen har rykten avlöst varandra om Fredrik Ericsons vara eller icke vara i den blåa Boforsdressen.

Avtalet som idag signerats sträcker sig över en säsong och den positiva nyheten tas med all säkerhet emot med stor glädje, såväl inom organisationen som i supporterleden.
- Det känns jätteskönt att han bestämde sig för oss och vi säger välkommen tillbaka Fredda. Detta säger sportchefen, Stefan Bengtzén, till BoforsIK.com.

Joacim Book2008-08-02 22:55:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet