Lagbanner
God Jul
Måljubel - denna gång mot Malmö sdan Linus Persson satt pucken i nät.

God Jul

Boforsredaktionen vill önska alla läsare en riktigt GOD JUL med en liten kort krönika.

Något Gott nytt år önskar vi emellertid inte ännu - två matcher återstår för Bofors innan vi är så långt komna.

Innan julgröt och skinka känner vi i alla fall att en kort summering av en fantastisk höst är på sin plats. Bofors har onekligen gjort oss supportrar glada och på gott humör denna höst. Om jag är förvånad? Nej, inte helt! Bofors sista två tredjedelar av förra säsongen hade gett en playoffplats om man fått en något så när normal inledning på serien. Så vi visste att kapaciteten fanns i laget, och man lyckades behålla merparten av spelarna trots sänkta spelarlöner.  Visst fanns det farhågor - framförallt var det ett tungt avbräck att lagkaptenen Björn Östlund lade skridskorna på hyllan - men vi trodde på laget, och man har svarat upp mot förväntningarna. Framförallt har andrakedjan med Lundh och Blomqvist varit en tillgång, oavsett om de följts av Lindström, Nilsson eller Wennerström som tredje länk i kedjan.

Och man har inte gjort det med någon form av tur eller medflyt. Tvärtom har man haft stora skadeproblem med viktiga spelare som Kristoffer Näslund, Fredrik Höggren och Mikael Eriksson på skadelistan under längre perioder och dessutom en mängd korttidsskador. Men ersättarna har kommit in och gjort fantastiskt bra ifrån sig. Calle Berglund har imponerat med en enorm energi liksom lånet Gustaf Thorell. Dennis Sätterman har visat upp en tuffhet jag inte var säker på att han hade, parat med en klokhet i spelet som vi däremot kände till sedan tidigare. Och på slutet var det en del som hånade oss när vi har lånat in Rober Medin och Ronny Johansson från Mariestad, men de har visat attt de definitivt klarar allsvenskt spel. Och vi ska inte glömma de B-juniorer som fått göra inhopp - Adam Björklund, Oscar Larsson och Matias Nilsson. Duktiga och frejdiga spelare som kommer att klappa på porten till A-laget på allvar kommande säsonger.

Men inga spelare ska glömmas bort! Alla har gjort det mycket bra i sina respektive roller under säsongen oavsett om det gällt att ta stryk framför kassen, döda utvisningar eller göra mål.

En bra säsong också av hejaklacken - det ska vi inte glömma trots det beklagliga som hände i Örebromatchen. Men "vi" har fått mycket beröm för det stöd vi gett och för vårt beteende på bortamatcher denna säsongen. Jag tänker speciellt på matcherna mot Almtuna, Västerås och Örebro på bortaplan, där vi fått MYCKET beröm av både laget och arrangerande förening - och massmedia -  för vårt agerande. Så till alla i klacken vill jag säga att "kör på!!!". Ni behövs, och ni är uppskattade.

Nu blickar vi framåt mot två tuffa matcher före nyår - redan på söndag efter jul väntar Leksand hemma. Läge för comeback för Högga och Näslund? Kanske!

Nu tar vi i alla fall jul. Vi på redaktionen hoppas att ni haft behållning av det arbete vi lägger ner, och att ni har glädje av våra artiklar!

GOD JUL TILL ALLA HOCKEYVÄNNER RUNT OM I LANDET!!

Bengt Olsson2009-12-23 11:56:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet