Lagbanner
Näslund borta från Gurkslaget
Alexander Wiklund får i Kristofer Näslunds frånvaro chansen i förstafemman

Näslund borta från Gurkslaget

Ja, det är ett tungt avbräck att Kristofer Näslund inte kan spela i kvällens match. Ingen skugga över den tänkte ersättaren Alexander Berglund, men en kedja med flera bra säsonger bakom sig splittras.

Jag har ju tidigare tippat att matchen kommer att sluta oavgjort, och jag står nog fast vid det tipset trots skadeläget i Bofors. Att "Cribbe" Carlsson skulle missa matchen har vi vetat en tid, men att Näslund fått problem med ljumskarna var en mindre glad nyhet, och självklart kommer Bofors att sakna de båda - Cribbe lugn och stark i defensiven, Näslund effektiv framför mål, aggressiv och spelskicklig. 

Men andra får kliva fram lite extra: Fredrik Höggren trivs alltid mot Västerås och har gjort en mycket bra försäsong, Mikael Eriksson kommer att vara laddad till tusen i sin första tävlingsmatch på mycket mycket länge. För att inte tala om de nya spelarna - Nygren, Persson, Lidhammar och Wessner: Sugna, laddade och vill visa var skåpet ska stå. Framförallt har Daniel Wessner imponerat på mig under försäsongen. Han har varit rörligare och visat upp mera teknik än vad jag minns att han haft i registret tidigare, och dessutom verkat både harmonisk och "lagom" elak. Dessutom ska vi inte glömma att målvakterna i Bofors båda har varit mycket bra på försäsongen med ett extra plus i kanten för Andro Michel.

Jag tror att matchen i kväll kommer att bli en riktigt tuff match. Bofors har ett tyngre och starkare lag än på flera år, och även Västerås har värvat tungt med sikte på att orka spela mera fysiskt. Kanske är det sannolikt att vad lagen presterar i numerära över- och underlägen kommer att bli avgörande för utgången.

Jag står i vart fall kvar vid mitt tips på 3-3 vid full tid.

Må det börja!!

Bengt Olsson2010-09-15 12:32:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet