Mål, inte mål

Bofors förlustmatch mot Skellefteå följdes av diskussioner i lokalpressen om ett bortdömt mål för Bofors.

Bofors IK har ett samarbete med Karlskoga tidning som efter matcherna - hemma och borta - publicerar sina artiklar på officiella hemsidan. I en del av matchrapporten tog tidningens reporter upp det faktum att Tobias Thermell skott orsakade vilt jubel på läktaren i tredje perioden där de flesta trodde det var mål. Med en bild där pucken syns tydligt och frågan om det verkligen inte var så att pucken var i mål, basunerade man ut att matchbilden hade varit betydligt ljusare med ett 3-2-mål för hemmalaget istället för det motsatta som blev ett faktum minuten senare.

I dagens Karlskoga tidning får dock alla med övertygelsen att det faktiskt var mål, mothugg av sportchefen i Bofors.
- Svaret är nej, vi har studerat matchvideon noga och ser att pucken smiter precis utanför Skellefteåmålvaktens högra stolpe, säger Stefan Bengtzén till Karlskoga tidning.
- Thermell kan få till de mest märkliga skruvar, avslutar sportchefen med ett skratt till Karlskoga tidning.

Slutet gott, allting gott.

Bofors IK mönstrar också två spelare i kommande landslagsturnering, Team 20. Det är backen Stefan Erkgärds som reser med som reserv och Mikael Johansson som beräknas ta en ordinarie plats i fyrnationsturneringen som spelas i Växjö.

Förutom småkronorna, ska även Ryssland, Finland och Tjeckien delta under de tre dagar - 11-13 november - som turneringen pågår.