Lagbanner
BIK-bloggen: Så slutar serien...

BIK-bloggen: Så slutar serien...

Ser att det tippas och spekuleras både i bloggar, forum och artiklar så jag ger mig väl in i leken även om det är totalt omöjligt att tippa redan nu, Men ändå ett försök med lite motiveringar. Tänker inte ge mig in i diskussioner om platser utan målar med en lite bredare pensel...

Bottenstriden:
Jag tror att det är Almtuna och Asplöven som kommer att göra upp om de två nedersta platserna. I botten tror jag också att Mora, Timrå och Troja kommer att husera. Tycker att alla dessa fem lag har OJÄMNA lagbyggen som är väldigt beroende av ett fåtal spelare som måste vara friska och leverera. Går allt rätt väg kan de definitivt vara med högre upp i tabellen, men det känns ändå som de här lagen är svagast.

Mellanskiktet:
Björklöven
har gjort en spännande satsning och byggt laget med konsekvens och tanke och kan komma högt upp i tabellen. Bör ligga tryggt i mittenskiktet. Karlskrona har med en stark sportchef och en rutinerad tränare stora förutsättningar att gå bra denna säsongen om lagbygget håller ihop hela vägen. Kan utmana om topp sju! Oskarshamn- har värvat spännande och kommer som sämst att vara med i mittenskiktet, Kan gå betydligt bättre än så. Djurgården ser svagare ut på papperet än förra året, men jag är inte säker på att man är svagare i realiteten. I mitten, men kan snegla uppåt. Det samma gäller för Södertälje - mitten men kan snegla uppåt OM målvakterna funkar och lagbygget håller ihop. Har sett bra ut hittills på försäsongen.

Toppskiktet:
Lite med hjärtat så säger jag att BIK Karlskoga ska finnas i den absoluta toppen i år också om bitarna faller på plats som de ska. Tror kanske inte på topp-3, men osvuret är bäst. Som jag ser det har vi en bredare trupp där vi har många alternativ på varje position.Vi har också en potentiell matchvinnare i målvakten Justin Pogge. Absolut seriefavorit för mig i år är dock Malmö som med Sylvegård vid rodret börjat jobba konsekvent och långsiktigt med en sanerad och stabil ekonomi. Som tvåa i serien tror jag på Rögle. Ojämn trupp, men man har Andreas Lilja som kan bli ovärderlig för laget i det långa loppet. En spelartyp som kan vara skillnaden, och det enda jag skulle önska mig till BIK... Sedan kommer givetvis Västerås att vara med i toppen om inget konstigt händer. Spännande värvningar och en bra stomme kvar samt en mycket bra målvakt som kan vara tungan på vågen i jämna matcher.

Lite tips med hjärtat kanske, och en ruskigt svårtippad serie. Kvaliteten på lagen blir högre år från år och det är inte stora skilnader mellan topp och botten. Skador och sjukdomar på nyckelspelare kan vara direkt avgörande för placeringarna. Vi får väl se facit så småningom...
 

Bengt Olsson2013-08-19 12:08:27
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet