Lagbanner
BIK-bloggen: Svag insats men nöjd ändå

BIK-bloggen: Svag insats men nöjd ändå


Ingen vidare match igår kväll. Själv är jag dock glad att jag kom dit. Skulle egentligen ha varit på tjänsteresa, men magsjuka hos min kollega i Stockholm gjorde att jag fick stanna hemma, och då hann jag med matchen. Tråkig gnethockey som vanligt när Almtuna besöker hallen. Tycker ändå att de har så många kreativa spelare att det inte ska behöva spelas så t-r-å-k-i-g-t och småfult som det gör. Lenny klagade efter matchen över domarnivån. Kan hålla med i ett par fall - Näslunds och Johan Nilssons slashingutvisningar var minst sagt billiga, liksom Roests "slashing" när pucken faktiskt låg lös framför Almtunakassen. Lös puck ÄR spelbar och slaget var riktat mot pucken, inte målvakten. Att domaren sedan fegade ur när Henrik Björklund crosscheckades både bakifrån och framifrån - nej det var svajigt. Men hade domaren hållit en konsekvent bedömning på  samma låga nivå som den dalade till stundtals hade vi inte fått se många minuter med fullt manskap på isen. Även Almtuna drabbades såklart av den svajiga domarnivån, men jag vill nog påstå att AIS ändå förtjänade fler av de utvisningar de faktiskt fick och kanske skulle ha haft andra där domaren valde att blunda - t.ex. när Ponthus Vesterholm kördes över ganska våldsamt i slutet av matchen, eller den nämnda dubbelcrossen på Björka. Nåja, tre poäng är tre poäng. Men matchen var betydligt sämre än matchen mot Oskarshamn och milsvitt sämre än mot VIK senast. Mycket naturligtvis på att Almtuna effektivt stängde igen mittzonen och tvingade BIK till nedlägg. Ligger man sedan som AIS med en "djup" back så blir det svårt för BIK:s forwards att hinna först, särskilt som man igår slarvade lite med nedläggen som ofta var för lösa och rakt ner i rundeln i stället för diagonalt. Men också okoncentration i passningsspelet - man sökte ofta en svår passning i stället för en enkel och vårdade pucken dåligt. 

Positivt naturligtvis att spel i special teams funkar hyfsat bra. Hyfsat och hyfsat förresten: Vi har hittills inte släppt in ett enda mål i BP, och gjort 5 framåt i PP på tre matcher. Det är riktigt bra, inte hyfsat! Ändå finns det betydligt mera att få ut där, det är jag övertygad om. Pucktempot är inte på topp, och man tenderar att överarbeta lite - och då talar jag givetvis om PP. Numerära underlägen, ja, vi gör jobbet bra. Sandgren saknades lite igår, men det funkade. Och med snabbskrinnarna Roest, Berglund och Höggren ofta inne i box så måste motståndarna vara lite försiktiga för att inte straffas med snabba kontringar.

Mora på lördag kommer att bli en både enklare och svårare uppgift. Svårare naturligtvis för att Mora är ett mycket bättre lag än Almtuna, enklare för att Mora är ett lag som mera försöker spela hockey och det blir lite struktur och linje i spelet. Vi får väl se om Mora nu spelar lite mera disciplinerat när det kommer till seriespel än på försäsongen. Hittills har man dragit på sig mer utvisningar (i snitt) än BIK som ändå fått förhållandevis många utvisningar. Jag återkommer förhoppningsvis i morgon med lite mera tankar om den matchen. Och jo just det- skadeläget:
Fredda Ericsson åker i vart fall med upp till Mora, om han får så mycket speltid får vi se
Martin Sandgren - inget besked ännu om arten av hans knäskada, men han kommer med största sannolikhet inte att spela
Jonas Karlsson undersöks idag av Örebros läkarteam efter knäproblem igår, mera vet jag inte ännu. En uppgift jag fick igår var att det var ett skott som träffade illa, men det rimmar inte riktigt med knäproblem.
Björn Kindahl - åker lite skridsko och "rehabiliterar/motionerar" lite på is och i gym men i huvudsak på egen hand vad jag förstår.

På återseende!
 

Bengt Olsson2013-09-19 10:57:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet