Lagbanner
BIK-bloggen: Tankar inför kvällens match

BIK-bloggen: Tankar inför kvällens match

Jaha...hade just en publiceringsklar artikel som POFF försvann ut i tomma intet. Nu kommer det i omtänkt och lite avkortat skick. Det är en tuff match som väntar ikväll och jag håller BIK som underdogs ikväll. Västerås har hemmaplansfördel - hemmpremiär tillika - och har haft en betydligt bättre försäsong än BIK sett till möjligheten att träna och spela ihop laget i alla fall. Så vad talar för BIK ikväll? Kanske det faktum att vi så väl vet vad som väntar i form av ett ilsket surrande och offensivglatt VIK som kommer att ge järnet från första nedsläpp. BIK:s tanke måste vara att hålla tätt, spela disciplinerat och äta sig in i matchen allt eftersom. Trots VIK:s övertygande seger senast tycker jag att det finns defensiva brister i laget, även om Timrå inte lyckades utnyttja dem. Jag anser alltså fortfarande att VIK är byggt för att gå med full fart framåt och jag tror att de är sårbara bakåt om vi kan lyfta upp spelet i deras zon, något som Timrå inte lyckades med. Varför vi kommer att lyckas bättre än Timrå? Ja, vi har många spelare som varit med ett tag. Vi har också ett lag som (förhoppningsvis) kan sätta emot mera fysiskt än Timrå och på ett mera tillåtet sätt så att vi slipper boxplay i allt för stor utsträckning.

Nu har vi också en del jobsposter ytterligare till ikväll. Martin Sandgren är knäskadad och spelar inte, Henrik Larsson osäkert kort efter att ha sträckt sig i ryggen. Sedan tidigare  har vi ju Fredrik Ericson och Björn Kindahl borta. Det innebär att Anton Karlsson går in som sjätte back och att någon ytterligare juniorback, sannolikt Jesper Alasaari, kommer att få följa med till Västerås. Philip Larsson kommer definitivt att få vara med till Västerås som trettonde forward. Sandgren ser jag som ett stort avbräck - han är dels ruskigt viktig i boxplay, dels som avlastningsspelare där han verkligen ger max varenda byte med fysiskt spel som riktigt kryper in under skinnet på motståndarna.

Jag kommer att hålla alla tummar, men ska jag tippa "klokt" så tror jag att VIK vinner med 3-2.

Tyvärr missar jag sedan onsdagens match mot Almtuna på grund av tjänsteresa, så det blir tråkigt långt mellan matcherna igen nu...

Och ni som åker ikväll - skrik er hesa!!

Bengt Olsson2013-09-16 12:07:01
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet