Väntad rysk seger
Målskytten Danil Markov hade all anledning att jubla

Ryssland har satsat rejält på hemmaturneringen Channel One Cup. Detta gav resultat då man i kvällens möte mot grannlandet Finland tog en säker skalp i en match där slutsiffrorna skrevs till 1-4.

Efter en trevande första perioden som slutade 0-0 tog Finland ledningen efter endast 50 sekunder av mittakten då HV71-spelaren Jukka Voutilainen lyckades överlista den ryske målvakten Alexander Eremenko som i övrigt var prickfri.

Den ryska björnen vaknade efter det och kvitterade omgående genom den hemvändande backen Danil Markov. Det skulle dock dröja till den tredje perioden innan man drog ifrån på allvar. Efter två snabba mål i mittskedet var det inget snack om saken, finnarna tvingades kapitulera.

Planens gigant var den forne Malmö-spelaren Fedor Fedorov som stod för ett mål och två assists. Tillsammans med den defensivt skicklige Ivan Nepryaev och den NHL-meriterade Dimitry Afanasenkov bildade han hela matchens vassaste formation. Superkedjan med Alexei Morozov, Sergei Zinovev och Danis Zaripov var däremot förvånansvärt bleka.

Finland – Ryssland 1-4 (0-0, 1-1, 0-3

Första perioden:
-

Andra perioden:
1-0 (00:50) Jukka Voutilainen (Teemu Laine, Kim Hirschovits)
1-1 (01:58) Danil Markov (Sergei Peretiagin, Fedor Fedorov), spel fem mot fyra

Tredje perioden:
1-2 (08:09) Oleg Saprykin (Konstantin Korneev, Anton Kurianov), spel fem mot fyra
1-3 (11:48) Ivan Nepryaev (Fedor Fedorov
1-4 (18:57) Fedor Fedorov (Sergei Peretiagin, Ivan Nepryaev)

Skott: 24-24 (8-8, 8-8, 8-8)
Utvisningar: Finland 22 minuter, Ryssland 18 minuter
Domare: Radek Husicka