Lagbanner
Inför Brynäs - HV71
Pär Mårts börjar med all rätt bli orolig inför det kommande slutspelet.

Inför Brynäs - HV71

Slutspelet närmar sig med stormsteg och för HV väntar nu närmast Brynäs i Läkerol Arena. Efter den förnedrande förlusten mot Frölunda måste man nu försöka hitta en positiv känsla att ta med sig in i slutspelet.

HV blev helt utspelat av Frölunda i Kinnarps Arena senast och ett så tafatt HV var det längesedan man såg. Man kan acceptera att några spelare är dåliga i någon match men det här var en kollektiv kollaps. Spelarna borde gå ut offentligt och be sin hemmapublik om ursäket för sin dåliga inställning. Även om spelet inte fungerar kan man begära av spelarna att de ska ge 100 % i varje närkamp. Det är bara tre matcher kvar innan slutspelet börjar och nu måste laget hitta ett fungerande spel och rätt attityd annars kommer man inte att ha något med guldstriden att göra. När det väl gäller sen går det inte bara trycka på en knapp, man måste börja tagga upp redan nu för att vara på tårna i slutspelet. 
Det är dags att börja visa att man vill gå långt i slutspelet och nu måste också vissa spelare höja sig flera snäpp. Jan Hrdina och Jaroslav Balastik har gått på tomgång ända sedan juluppeållet, Stefan Pettersson måste börja göra mer mål och finnarna måste få ut mer av sitt slit. Dessutom måste, den alltid så säkre, Erik Ersberg hitta tillbaka till den formen han visade för bara några veckor sedan. I de senaste matcherna har han sett riktigt osäker ut och om HV vill gå långt i slutspelet måste han spela på topp. 
Jag hoppas att spelarna fick en rejäl utskällning efter förra matchen och att det är ett nytt lag som sätter sig på bussen upp till Gävle för att möta Brynäs och därefter Skellefteå. Jag bryr mig inte om spelet inte fungera perfekt men jag vill se att alla spelarna ger 100 % i 60 minuter. 

Brynäs ligger på fjärdeplats i tabellen och man har en teoretisk chans att ta andraplatsen om man vinner de matcher man har kvar. Laget behöver inte oroa sig för att man ska missa slutspel, vilket innebär att man kan spela avslappnat. Brynäs var strålande bra en tid efter jul och var ett tag i serieledningen men sedan har det gått tyngre. Det beror kanske främst på att den store stjärnan Niklas Bäckström varit rent sagt usel sen han kom tillbaka från JVM. Det är han som ska leverera och när han inte gör det då är Brynäs klart sårbara. För att Brynäs ska bli att räkna med i slutspelet måste han och kedjekompisen Mathias Månsson hitta toppformen. 

Tidigare möten
Det har varit jämnt lagen emellan, men det är en liten övervikt för Brynäs så här långt som har två segrar mot HV:s en.

Brynäs - HV71   2-0
HV71 - Brynäs   3-2 e.fl
Brynäs - HV71   4-5
HV71 - Brynäs   1-3

Läget i lagen
Pär Mårts har inte bestämt hur han ska formera laget ännu, men klart är att Jan Hrdina och Andreas Jämtin stannar hemma för att eventuellt  vara med på fredag. Martin Thörnberg kommer att följa med upp till Gävle, men hur mycket han spelar är i nuläget inte klart.
Brynäs fick tillbaka Niklas Bäckström och Mathias Månsson senast, vilket var betydelsefullt. I övrigt är alla spelare tillgängliga för spel och det är samma lag som spelade mot Mora senast som också får spela mot HV. 

Tips: 3-2

Madelene Johansson2007-02-25 16:30:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast