Lagbanner
Inför Frölunda - HV71
Jan Hrdina är tillbaka i laget efter sin magsjuka.

Inför Frölunda - HV71

HV71 ångar på i toppen och marginalen ner till tvåan Färjestad är hela tio poäng när det nu stundar dubbelmöte med derbykänsla mot Frölunda.

Skellefteå blev som väntat inget problem för HV även om laget inte alls spelade på topp och segersiffrorna blev kanske lite väl stora. Stundtals var det lite ofokuserat i hemmalaget och med lite flyt kunde matchen ha blivit onödigt spännande. Men det var de tre poängen som var det viktigaste och segern innebar att man utökade sitt försprång i tabellen till tio poäng! Det går dock snabbt med trepoängssystemet och två förluster mot Frölunda kan innebära att marginalen krymper avsevärt.

Det gäller för killarna i laget att fortsätta vara ödmjuka och ta en match i taget och man måste verkligen spela på topp för att slå formstarka Frölunda i Scandinavium. Matcherna mellan lagen brukar alltid bli täta, tuffa, målrika, spelas i ett bra tempo och det ligger lite derbykänsla över det hela när de möts.

Lagen har bara mötts en gång i årets elitserie och det gjorde man i elitseriepremiären i Kinnarps Arena. Den gången gick HV segrande ur striden med 6-5 trots att Frölunda ett tag hade ledningen med 4-2. Detta blir första mötet i Scandinavium för den här säsongen. 
HV har på de senaste två matcherna gjort 14 mål och frölunda har gjort 12 mål. Lägg därtill att detta är de två hetaste lagen för tillfället så kan vi förvänta oss en riktig högklassig lördagsunderhållning.

Notera att…

* HV är seriens näst bästa bortalag (efter Djurgården) med fem vinster på tio matcher
* Frölunda har vunnit åtta utav tio matcher i Scandinavium
* HV har fem spelare i topp i plus/minus-ligan, lägg därtill att det finns ytterligare två topp tio 
* Tomi Kallio gjorde hattrick senast och är glödhet för dagen 

Läget i lagen 
Jan Hrdina missade förra matchen på grund av magsjuka, men han är tillbaka mot Frölunda. I övrigt saknas fortfarande Nichlas Torp, Johan Halvardsson, Johan Åkerman och David Fredriksson. Omkastningarna i tredje- och fjärdefemman har visat sig vara lyckade och man fortsätter på samma sätt. Stefan Liv, som var tillbaka senast, fortsätter vakta kassen.
Förlunda har inga skador som oroar och mönstar därför fullt lag. Ari Ahonen vaktar målet.

Tips: 5-3

Madelene Johansson2007-11-23 20:00:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast