Lagbanner
Nyckelspelare tvingas till operation

Nyckelspelare tvingas till operation

Ännu en spelare i HV71 har kommit upp på listan över långtidsskadade. Energiknippet Teemu Laine behöver operera båda sina höfter och kommer att bli borta från hockeyn i minst tre månader.

HV71 har drabbats av en del otur när det gäller att få spelare långtidsskadade. Sedan tidigare är det mer eller mindre klart att varken Mikko Louma eller Per Ledin kommer att spela någon ishockey alls förrän efter årsskiftet. Nu är det också fastställt att Teemu Laine behöver operera både sina höfter och blir borta i minst tre måander.

"Det var det sämsta som kunde hända, men vi är överens om att operation måste göras", säger HV:s läkare Lars-Göran Hassel till Jönköpings-Posten (JP)

På grund av att läkaren som ska göra operationen ärengagerad under fotbolls-VM så kan det dröja upp till en månad innan operationen kan göras. Med nuvarande prognos innebär det att Teemu Laine missar de första 15-20 första matcherna av kommande elitseriesäsong.

HV71:s sportchef Fredrik Stillman ligger lågt och säger till JP: "Visst ställer det till det, men i nuläget finns det inga planer att leta efter nya spelare".




Dick Thörn2010-07-06 08:05:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast