Lagbanner
5 snabba med Andreas Jämtin

5 snabba med Andreas Jämtin

Jag hade idag möjligheten att få en liten pratstund med en av HV71:s viktigaste spelare, Andreas Jämtin. En spelare som får mycket kritik för sin spelstil, men är ovärdérlig för sitt lags framgång. Jag träffade den mycket trevlige och ödmjuke Andreas Jämtin efter dagens träning i Kinnarps Arena.

Jag får gratulera till VM-guldet. Måste känts skönt att ha vunnit på hemmaplan?

- Tack tack. Ja, det var riktigt stort, speciellt med historien bakom att det var ett tag sen en hemmanation vann, så det är få förunnat att få vara med om en sådan grej och jag är glad att jag fick vara med.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?

- Framför allt känner jag väl att ha personlig målsättning som det avslut jag hade förra säsongen. Jag känner att jag spelade min bästa hockey då. Något liknande hoppas jag på. Kunna prestera och kanske bättre än så förhoppningsvis. Det vill man ju alltid, men det har känts bra och det gäller att ta med sig de bra bilderna från i alla fall VM:et  och sen jobba vidare.

Du ses ju som en av lagets viktigaste spelare, Vad känner du själv inför det?

- Jo, det hoppas jag att jag kan vara. Jag känner väl att det gick helt ok när jag kom hit. Det är klart att jag gärna hade velat spela ungefär så som jag gjorde i landslaget även här i HV och göra det under en längre period. Det är målsättningen att spela på den nivån och det hoppas jag kunna göra.

Hockey är en kontaktssport som sagt och du har en tuff spelstil, men kan du själv känna att du får oförtjänt kritik?

- Jag vet inte. Jag läser inte så mycket om det om jag ska vara helt ärlig. Jag försöker gå ut och spela och sen så hoppas jag att jag kan vara en bidragande faktor till att laget vinner. Det är det viktigaste för mig och sen så vad folk tycker och skriver, det läser jag inte. Det spelar ingen roll för min del.

Vad ser du mest fram emot: SM, VM eller OS-guld?

- Den mest realistiska tanken är väl först och främst ett SM-guld här i HV71. Ett OS-guld hade självklart varit riktigt kul att få vara med om, men det hade varit en knall utöver det vanliga om man skulle få bli uttagen dit. Vem vet, jag är faktiskt en som ändå försöker tro på det fast det är jäkligt orealistiskt att det ska bli så. Man kanske få till en sådan där säsong som är helt jävla sanslös. Drömmarna måste man alltid hålla vid liv. Sen så hade det självklart varit kul att få vara med och spela VM om man klarar av en sådan uttagning igen. Jag försöker göra mitt bästa så får man se hur långt det räcker. 

Marcus Vilsonmarcus@smalandssporten.sevilsonmarcus2013-08-06 17:10:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast