Lagbanner

Inför HV71 - Färjestad

På lördag tar HV71 emot Färjestad hemma i Kinnarps Arena. Förra året var dessa lag i SM-final men i år så har det inte gått särkilt bra för något av lagen. Färjestad som alltid brukar ligga i allra högsta toppen ligger på fjärde plats, och HV71 ligger på sista slutsspelsplatsen.

Detta är den första matchen för säsongen i Jönköping när HV71 tar emot Färjestad på hemmaplan. Från de två matcherna i Karlstad har lagen var sin seger i bakfickan. Senast när de möttes blev resultatet 1-3. Vi får hoppas att det går bättre för HV71 denna gång.

HV71 har 3 stycken skadade spelare, nämligen Pasi Mättänen, Jouni Loponen och Mathias Remstam. HV71 kommer att köra med 4 kedjor som de gjorde i slutet av matchen när de mötte Timrå. Enligt hv71.se kommer laguppställningen att se ut på följande sätt:

Målvakt
Stefan Liv
(Reserv: Magnus Åkerlund)

Backar
Per Gustafsson - Fredrik Olausson
Anders Eriksson - Simon Skoog
Kimmo Peltonen - Johan Halvardsson
(Ola Svanberg - Niklas Hjalmarsson)

Forwards
Jonathan Cheechoo - Andreas Karlsson - Manny Malhotra
Anders Huusko - Johan Davidsson - Andreas Jämtin
Stefan Pettersson - Kalle Sahlstedt - Per-Åge Skröder Mathias Tjärnqvist - Peter Ekelund - Stefan Hellkvist

Tabelläget är att HV71 ligger på en 8:e plats med 42 poäng och Färjestad ligger på en 4:e plats med 55 poäng. I förra omgången förlorade HV i sudden mot Timrå med 3-2, medan Färjestad lyckades vinna med 4-0 på bortaplan mot Djurgården. Så nu får vi se vilket lag som har bäst självförtroende och vilja att vinna! Vi hoppas att denna match kommer att bli spännande med mycket mål.

Tips: 5-3

Dick Thörn2005-01-07 18:30:00

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast