Förlustsviten fortsätter för HV71

Då var det dags igen för ännu en hemmamatch men denna gång gick publiken till arenan med större förhoppningar än tidigare. HV skulle möta Frölunda, som man besegrat i alla möten hittills denna säsong.

Trots att det var en "botten-mot-toppen"-match på pappret så märktes det inte på isen. Det var två jämna lag på planen och målchanserna avlöste varandra. Men två duktiga målvakter, Henrik Lundqvist och Brian Boucher, såg till att hålla siffrorna nere. HV:s nye målvakt Boucher gjorde sin första match på hemmaplan men det var också han som fick släppa den första pucken förbi sig. För drygt elva minuter in i matchen gjorde nummer elva i Frölunda, Magnus Kahnberg, 0-1 till gästerna. Kahnberg som gjorde comeback till den här matchen efter en tids skada.

Innan matchen pratade HV:s assisterade tränare Fredrik Stillman om vikten av att göra det första målet och hur skönt det skulle vara om HV kunde ta ledningen i matchen. Men så blev det alltså inte. Istället blev det ännu en uppförsbacke för HV-spelarna att ta sig an.

Matchen fortsatte i samma tempo i den andra perioden. Det var chanser åt båda håll. Närmast ett mål var HV71 då pucken tog i stolpen. Det hände minuten innan HV fick in en kvittering bakom Henrik Lundqvist. Målskytt blev Peter Ekelund, som gjorde sitt andra mål för den här säsongen.
I slutet av mittperioden blev Stefan Pettersson nerdragen framför Lundqvist och det resulterade i ett straffslag för HV. Kalle Sahlstedt fick chansen men den pucken tog landslagsmålvakten "Henke" hand om. Istället stod sig resultatet 1-1 till den tredje perioden.

HV hade även en stolpträff i mitten av den tredje perioden, men pucken ville inte riktigt HV:s väg i dag heller. Magnus Kahnberg var desto mer vän med pucken när han återigen gav sitt Frölunda ledningen i matchen. HV71 tog timeout och Boucher fick sätta sig i båset, men trots att HV spelade mycket bättre än på länge så drog göteborgarna det längsta strået. Frölunda punkterade matchen, då Niklas Andersson satte pucken i tom kasse när 30 sekunder av matchen återstod.

- Vi krigar på bra idag, vi har gjort fler bra matcher inte bara denna, sa Pär Mårts efter matchen. Men trots att HV kämpade på bra så var det Frölunda som tog de tre poängen.

- HV har ju vunnit två matcher mot oss den här säsongen så för oss var det viktigt att visa att de inte kan sätta oss på mattan hela tiden, sa en nöjd Magnus Kahnberg innan bussresan hem till Göteborg.

HV71 möter MODO i sin nästa match, men redan imorgon är det en stormatch i Kinnarps arena, då Jönköpings Innebandy klubb möter Warberg. Inte någon hockey alltså men kanske kan JIK sprida lite vinnartakter till HV71.