Bra spel räckte inte, ännu en förlust för HV71

Lördagseftermiddagens match i Kinnarps Arena slutade med ännu en förlust för HV71. I en jämn match vann Timrå med 2-1. Men HV kämpade väl och matchen kunde ha slutat hur som helst.

Matchen inleddes traditionsenligt med Sverige nationalsång. Denna gång var det hemmaklacken "North Bank Supporters" som fått förtroendet att framföra den. Trots variationen i tonarter var det vackert och skapade en god stämning.

Inför dagens match hade HV vaskat om med backparen. Delvis beroende på Loponens skada, men försvaret har inte heller varit bra, så det var nog ändå läge att göra något.

Redan efter fem minuter hände något som på sätt och vis kom att påverka resten av matchen. HV:s Johan Halvardsson gjorde en mycket ful tackling mot Timrås Magnus Nilsson, som fick en hjärnskakning. Den borde ha renderat matchstraff, men istället missade först domaren det helt. Sedan var han på gång att visa ut fel spelare. Men det blev till slut 2+10 minuter för Halvardsson.
Det blev sedan tyvärr lite ojämna domslut vid fler tillfällen och tidvis lite småirriterat. Bästa chansen i den första perioden var ett stolpskott från Timrå i mitten av perioden.

Första halvan av den andra perioden bestod mest av utvisningar, men inget lag lyckades skapa något riktigt farligt i sina respektive powerplay. Det var slarvigt och hafsigt spel från båda håll. Men efter drygt 13 minuter provade Johan Svedberg ett slagskott från blålinjen och det slank in bakom Stefan Liv. Timrå ökade sedan på till 0-2 bara minuten före periodvilan. Fredrik Modin höll sig framme i villervallan och kunde peta in pucken. Timrå spelade då i powerplay.

Inför den tredje perioden kändes det som ett svårt läge för HV71. Timrå hade spelat bra så här långt. I inledningen av perioden åkte Timrå på en billig utvisning och i det kommande powerplayspelet så kunde Mattias Remstam snyggt styra in 1-2 på passning från Fredrik Olausson. Målet kom redan efter knappt fyra minuter så hoppet tändes för hemmapubliken. Men det ville inte bli något mera mål för HV71 denna kväll trots att tränare Mårts provade med både timeout och att ta ut Liv på slutet. Timrå försvarade sig bra och var alltid farliga framåt.

På presskonferensen efter matchen var naturligtvis Timrås tränare Kenta Johansson mycket nöjd, både med resultatet och spelet. Pär Mårts tyckte trots förlusten att denna match var ett stort fall framåt. Arbetsinsatsen var bra och det fanns hjärta i laget, så han känner ingen oro för framtiden.