Lagbanner
Lite strötankar…

Lite strötankar…

HV71 kom med blotta förskräckelsen undan med en straffvinst i helgens möte med Leksand, men det var en skön vinst för Jönköpingslaget och förhoppningsvis kan man bygga vidare på detta. Nu väntar två stenhårda matcher, där Djurgården är först ut på tisdag kväll och sedan Frölunda på lördag.

HV hade inför lördagsmatchen i dalarna inte vunnit sedan den 28:e oktober, då man hemmaslog Örebro på straffar, så det var en välkommen vinst i helgen. Den över 300 man starka supporterskaran som rest till Leksand för att stötta sitt HV71, fick absolut se en mycket underhållande match som innehöll det mesta.

Dock fick HV´s seger en sur eftersmak i och med en Leksandssupporters rent ut sagt idiotiska agerande gentemot Gustaf Wesslau. Samtidigt ska man komma ihåg Wesslaus agerande i sitt segerrus som kanske inte var det allra smartaste. Nu har dock HV71 valt att gå vidare med Leksandssupporterns händelse och vi får avvakta och se hur detta utvecklar sig.

”Om vi tittar på förlusterna, så har vi bara förlorat med uddamål”
- Andreas Johansson

HV har som sagt två tuffa matcher framför sig denna vecka, där man möter både Djurgården och Frölunda. Det är också två lag man nyss har förlorat mot. Djurgården lyckades efter en del dramatik vinna på straffar och Frölunda likaså. På de fem senaste matcherna har HV71 varit inblandad i tre straffläggningar och en övertidsförlängning, vilket i sig vittnar om att laget har spelat riktigt bra, men inte lyckats att hitta den där avgörande detaljen för att kunna hålla i spelet hela vägen.

Jag vill nästan tro att årets upplaga av SHL ÄR den jämnaste på många år, där alla kan slå alla. Det sägs att motivation kan slå klass, men min fråga är: Vilket lag är mest motiverat och vilket lag är klasslaget?
Inga vill jag påstå. Årets SHL är jämnstarkt och inte ens lag som Skellefteå, Frölunda, Luleå och Färjestad är överlägsna längre. På tiden!

När vi nu går in i den 24:e omgången imorgon, gör vi det med pånyttfött självförtroende och vinnarkänsla. Men det kommer att krävas mycket mer av HV än det har gjort, om man ska kunna behålla tredjeplatsen säsongen ut. Kanske till och med ta sig uppåt i tabellen. Men skam den som ger sig…eller?

Marcus Vilsonmarcus@smalandssporten.sevilsonmarcus2014-11-24 12:37:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast